Siti prekinuo "hrvatsku" tradiciju u Ligi šampiona!

Autor: Lazar Nikolić
subota 10.06.2023.
23:35
Izvor: Sportske.net

Posle dužeg vremena.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Desetogodišnja tradicija u Ligi šampiona večeras je prekinuta. Hrvatska nakon pune decenije nema osvajača najeltinijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Predvodio je reprezentativac "vatrenih" Marcelo Brozovića sa kapitenskom trakom oko ruke Inter u velikom finalu na stadionu "Ataturk", ali nije uspeo da podigne trofej, koji je završio u rukama Mančester sitija.

To znači da je zatvoren krug hrvatskih pobednika Lige šampiona započet još 2013. godine kada je Mario Mandžukić sa Bajern Minhenom osvojio "ušati" trofej. Isto je godinu dana kasnije pošlo za rukom Luki Modriću u dresu Real Madrida, zatim je na tronu bila Barselona koja je u timu imala Ivana Rakitića. Od 2016. do 2018. Evropom je vladao Real Madrid sa dvojicom Hrvata u svom timu, Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem.

Serija Madriđana prekinuta je 2019, ali ne i hrvatskih osvajača trofeja, jer je Dejan Lovren sa Liverpulom postao osvajač Lige šampiona. Nakon njega slavio je Ivan Perišič sa Bajernom, pa još jednom Mateo Kovačić, ali sada u dresu Čelsija, da bi prošle godine Luka Modrić osvojio svoju petu titulu sa Realom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke