Siti slavio na "Bridžu" uz pomoć zlatnih rezervi!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 05.01.2023.
22:52
Izvor: Sportske.net

Čelsijev četvrti uzastopni poraz kada igraju sa "građanima".

EPA-EFE/Andy Rain
EPA-EFE/Andy Rain

Povezane vesti

Prvo poluvreme na "Stamford Bridžu" se zakuvalo na samom kraju. 

Početak meča su obeležile povrede Rahima Sterlinga u 5. minutu i Pulišića desetak minuta kasnije. Englez je morao ekspresno da napusti meč protiv nekadašnjeg kluba, da bi se Pulišić povredio pri velikoj šansi za Čelsi. 

Stouns ga je zaustavio, ali tom prilikom i povredio Amerikanca. Na teren su ušli Obamejang i Čukvuemeka, upravo je mladi fudbaler Čelsija i imao najbolju šansu u 43. minutu kada pogađa stativu. Pre toga su pripretili Haland i Gundogan, ali bez promene rezultata. 

Gvardiola u drugo poluvreme kreće izmenom bekovske linije. Kanselo i Voker su napustili teren, ušli su Luis i Akandži. Meč se rasplamsao, videlo smo ubrzo i prečku Sitija. De Brujne šalje sjajan centaršut, Ake pogađa okvir gola u 51. minutu. Potom je pokušao i Silva, ali je šut Portugalca blokiran. 

Pet minuta kasnije velika šansa za Čelsi. Haverc proigrava Silvu, Brazilac šalje loptu preko gola iz izgledne pozicije. Potom je Gvardiola još jednom načinio dvostruku izmenu. U 59. minutu ulaze Griliš i Marez, upravo je taj dvojac i kombinovao pet minuta kasnije za gol. Griliš prolazi po levoj strani i sjajno pronalazi Alžircaza vođstvo Sitija od 63. minuta. 

Mogao je Haland do gola u 73. minutu, odličan pas De Brujnea, ali Norvežanin kratak. Na drugoj strani zapretio je Haverc, ali to je bio lak posao za Edersona. Imao je mladi Luis-Hol priliku u samoj završnici, ali je neprecizno šutirao u situaciju kada je imao priliku da proigra nekog od saigrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke