Siti "terorisao" Brajton 20 minuta, pa ih pustio da igraju

Autor: Nemanja Janošev
subota 23.10.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

Sigurna pobeda aktuelnog šampiona Engleske.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija bili su ubedljivi na gostovanju Brajtonu 1:4 (0:3) u poslednjem subotnjem duelu 11. kola Premijer lige.

Bila je to potpuna dominacija "građana" u prvom poluvremenu gde su mogli da postignu još nekoliko pogodaka, ali mreža Sančeza se ionako tresla tri puta, što im je bilo dovoljno za miran nastavak.

Posle šanse Gabrijela Žezusa, usledio je pogodak Ilkaja Gundoana. Žalili su se domaći tražeći faul posle kontakta brazilskog napadača i čuvara mreže Brajtona, ali Kevin Frend nije dobio signal da poništi taj gol.

Džek Griliš je bio raspoložen, pokušavao je da kreira i bivao opasan pred golom, ali se nije upisao. No, zabeležio je asisteniciju posle pogrešnog pasa Marka Kukurelje i kontranapada koji je povukao Bernardo Silva. Griliš je bio nesebičan prema Filu Fodenu za sigurnih 0:2. Dva minuta kasnije i treći put je kapitulirala odbrana Brajtona, a drugi put se u listu strelaca upisao Fil Foden.

U drugom delu je Brajton pritiskao, nisu klonuli uprkos velikom zaostatku, dok se Pepov tim svesno povukao. Iz tog pritiska, Brajton je uspeo da iznudi penal, a skrivio ga je Ederson. Nije uspeo da ispravi svoju grešku i Mekalister je bio precizan. Konačan rezultat postavio je Rijad Marez u petom minutu nadoknade.

Siti je stigao do druge pozicije na tabeli sa 20 bodova, dva manje od lidera Čelsija koji će to ostati i nakon okončanja ovog kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke