Sitijev šampionski karakter, Totenhemu nedovoljno i 0:2 - Marez kao u najboljim danima!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 19.01.2023.
22:52
Izvor: Sportske.net

Siti prejak za Totenhem.

EPA-EFE/Andrew Yates
EPA-EFE/Andrew Yates

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su ekipu Totenhema rezultatom 4:2 posle velikog preokreta u zaostaloj utakmici Premijer lige. 

Pep Gvardiola je opet odlučio da promeša sastav, na klupi su ostali čak i Voker, Kanselo, De Brujne, Foden i to mu se umalo obilo o glavu.

Siti je u prvom poluvremenu bio prilično bezopasan, iako je Haland imao dve solidne prilike, ali nije najbolje reagovao u šesnaestercu. 

I onda je usledio pravi šok i dva brza gola Totenhema u samom finišu prvog poluvremena. Prvo je Ederson "ukopao" Rodrija pasom ispred šesnaesterca, Bentankur je presingom naterao Španca na grešku, lopta je došla do Kuluševskog koji pogađa za 0:1.

Novi šok je usledio u nadoknadi vremena, Kejn je odlično prošao po desnoj strani, šutirao je iz mrtvog ugla, Ederson je odbio loptu pravo na glavu Emersona koji pogađa za 0:2!

Ali, Siti je po ko zna koji put pokazao svoj šampionski karakter u nastavku i za samo 18 minuta došao do potpunog preokreta.

Hulijan Alvarez je u 51. minutu bio na pravom mestu posle jednog odbitka, baš kao i Haland dva minuta kasnije kada je glavom smestio loptu iza Ljorisa za 2:2.

Siti je nastavio da pritiska Totenhem i da stvara šanse, a u 63. minutu Ljoris je opet očajno reagovao, Marezov udarac mu je prošao pored noge u prvi ugao za 3:2.  

Nakon preokreta, Siti je spustio tempo, a Totenhem je onda bio primoran da opet krene u ofanzivu. Antonio Konte je uveo Rišarlisona, Sesenjona, Bisumu i Lenglea da osveži tim, a Pep je to učinio tek 10 minuta pre kraja kada je Bernardo Silva zamenio Gundogana. 

U 90. minutu Lengle je častio Mareza, poklonio mu je loptu, a ovaj to ne propušta, rutinski je bocnuo preko Ljorisa za 4:2!

Siti je uspeo da osvoji važne bodove i zadrži korak za vodećim Arsenalom koji ima pet bodova više, ali i meč manje, dok je Totenhem ponovo pokazao da nije dostojan Lige šampiona, ima pet bodova manje od četvrtoplasiranog Njukasla i meč više...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke