Sitiju preti ispadanje zbog finansija? Baš ih briga, potrošiće milijardu evra, ovo je plan!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 30.03.2023.
10:04
Izvor: Sportske.net

Ljudi jednostavno znaju da im niko ne može ništa...

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

PL i dalje istražuje finansijske neregularnosti u Mančester Sitiju, počev od prikazivanja direktnih ulaganja kao prihoda od marketinga, ugovora sa državnim firmama Emirata, ali i plaćanja troškova direktno iz džepa vlasnika.

Ovo je stara priča, Siti je oborio na Arbitraži u Lozani, nakon kazne UEFA, ali PL je ustanovila posebnu komisiju koja istražuje period do 2018. godine. Priča se o novčanoj kazni, oduzimanju titula, izbacivanju iz lige, ili kao najlakšoj kazni oduzimanju bodova, ali u klubu ne haju.

Smatraju da je u pitanju ljubomora velikih engleskih klubova, koliko ih čitava priča ne dotiče pokazuje i plan koji će biti realizovan u naredne dve godine, a njegov start je zakazan za novembar. Siti će dograditi oko 7000 mesta na "Etihadu", proširiti kapacitet stadiona (zlobnici se pitaju zbog čega im je potrebno više mesta, kada ni ova ne prodaju), a u sve će biti uloženo oko pola milijardi evra.

Naravno, ovo bi bilo previše da je samo proširenje u pitanju, uz to ide i gradnja sale sa trofejima (napunili su je od ulaska Arapa u klub), hotela, fan šopla, velikog parka za navijače, parkinga, ali i posebnog dela za koncerte koji će biti odvojen od kluba, ali pripadati Siti Grupi. 

Dakle, kompletno renoviranje, plus kao deo čitavog plana i novo ulaganje u tim. Prema tim planovima, u kojima je učestvovao i Pep Gvardiola, Halandu će biti ponuđen neverovatan ugovor kako bi se izbrisala klauzula o odlasku, a "Građani" će nakon produžetka ugovora Hulijana Alvareza produžiti i obavezu sa Nejtanom Akeom i nekolicinom mlađih igrača, dok tandem direktora Sorijano i Begristajn traži nova pojačanja.

Na listi su Džad Belingem i Argentinac MakAlister koji će verovatno biti dva najpopularnija igrača na leto. 

Uz pomenutu milijardu, Siti grupa je ranije odlučila da sagradi novi stadion za Njujok Siti od 780 miliona dolara (preko puta bejzbol tima Njujork Metsa), neki klubovi iz grupe, Palermo i Đirona će dobiti nove stadione, a u narednih par nedelja stiže i novi član družine, brazilska Baija koja se vratila u ligu u decembru.

Podsetimo, osim pomenutih klubova, Siti Grupa u svom vlasništvu, delimičnom ili kompletnom (u svakom slučaju većinskom, sem Đirone) ima Jokohama Marinose, Montevideo, Melburn Siti, Lomel, Trou, kineski Sičuan, indijski Mumbai. Ukupno je sa Baijom 12 klubova koje drže od 65& (Indijce) do kompletnog paketa akcija...Kada je katalonski drugoligaš Đirona u pitanju, Siti Grupa ima 47% vlasništa, ali i komotnu većinu sa Pere Gvardiolom, Pepovim bratom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke