Sjajan meč u Mecu, šampion u poslednjim sekundama izbegao poraz!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.08.2021.
18:59
Izvor: Sportske.net

Šest golova, jedno isključenje i dva gola prednosti koje domaćin nije sačuvao.

EPA-EFE/Atef Safadi
EPA-EFE/Atef Safadi

Povezane vesti

Nova sezona za aktuelnog šampiona Francuske, ekipu Lila, nije dobro počela, ali posle svega što se dešavalo na terenu, današnjih 3:3 u Mecu je za šampiona odličan rezultat.

Šampion je dobro počeo, golom Botmana u 23. minutu poveo je sa 1:0, ali je vrlo brzo usledio žestok odgovor domaćeg tima. Samo osam minuta kasnije Fabijan Sentonz je doneo izjednačenje ekipi Meca, a pred kraj poluvremena Udol je preokrenuo rezultat na 2:1 u korist domaćina.

Problemima ekipe Lila u ovom meču tu nije bio kraj, pošto je već početkom drugog poluvremena, posle prodora po desnoj strani u 52. minutu Sentonz postigao svoj drugi gol za velikih 3:1 u korist Meca!

Sve je u tim trenucima izgledalo idealno za domaće, ali je u 56. minutu meča Kujate dobio direktan crveni karton, pa je Mec ostao sa igračem manje na terenu.

To je vratilo nadu šampionu da večeras može da izbegne poraz. Već u 59. minutu Andre je zatresao mrežu domaćih, ali taj gol nije priznat posle intervencije iz VAR sobe. Nastavio je Lil sa napadima, i u 81. minutu Ikone je uspeo da smanji na 3:2, što je završnicu ovog meča učinilo dramatičnom.

Imao je Lil vremena da dođe bar do izjednačenja, bilo je i šest minuta sudijske nadoknade i kada je izgledalo da će Mec uspeti da sačuva pobedu, u poslednjim trenucima meča ''sevnula'' je kontra koju je na kraju realizovao Burak Jilmaz udarcem iskosa sa leve strane - 3:3!

U ostalim mečevima odigranim danas, postignuti su ovi rezultati:

Bordo - Klermon 0:2
Nica - Rems 0:0
Sent Etjen - Lorijen 1:1
Strazbur - Anže 0:2

Dakle, izuzev Meca, domaće ekipe nisu imale uspeha, a naš Predrag Rajković je uspeo da sačuva svoju mrežu na teškom gostovanju u Nici.

Od 20:45h večerašnji program zatvaraju Monpelje i Mec.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke