Sjajni Adejemi "spustio na zemlju" Hajdenhajm i popeo na vrh Dortmund!

Autor: Lazar Nikolić
petak 13.09.2024.
22:25
Izvor: Sportske.net

Dortmund slavio na otvaranju trećeg kola Bundeslige.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije Dortmund novi su lideri nemačke Bundeslige.

Oni su na startu trećeg kola savladali do večeras vodeći Hajdenhajm na svom "Vestfalenu" sa 4:2.

Dvostruki strelac bio je Karim Adejemi, dok je posle njegove asistencije prvi pogodak za domaćina postigao Donijel Malen.

Igrao se 11. minut kada je Dortmund poveo. Adejemi je sjajnim prodorom došao do ivice šensaesterca Hajdenhajma i doturio loptu do Donijela Malena, koji je šutirao iz okreta i pogodio mrežu gostiju.

Šest minuta kasnije Adejemi se upisao u listu strelaca i duplirao vođstvo "milionera". Malen je povukao kontru, uposlio Branta, a ovaj na levoj strani video utrčalog Adejemija, koji je majstorski finiširao akciju.

Gosti su prepolovili zaostatak u 39. minutu kada je posle odličnog centaršuta Haktaba Traorea sa desne strane Marvin Pjeringer glavom zatresao mrežu prošlosezonskog finaliste Lige šampiona.

Samo dva minuta kasnije opet Adejemi. Iskoristio sjajni napadač asistenciju po zemlji Rejnirsona i po drugi put večeras se upisao u listu strelaca.

Nije se predao Hajdenhajm. Štoper domaćih Niklas Zile skrivio je jedanaesterac, koji je u gol pretvorio Maksimilijan Brauningu 74. minutu.

Ipak, sve dileme oko pitanja pobednika rešene su u 93. minutu kada je iskusni Emre Džan pogodio sa penala za Dortmund, prethodno je najstrožu kaznu skrivio desni bek gostiju Haktab Traore zbog igranja rukom.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke