Sjajni Lans dobio derbi i sve je bliži Ligi šampiona!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.05.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Ne posustaju!

Beta/AP Photo/Michel Spingler
Beta/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Fudbalsko veče u Francuskoj obeležio je duel Lansa i Marseja, prvih pratilaca vodećeg Pari Sen Žermena ovog proleća.

Bio je to derbi 34. kola Lige 1, a Lans je u izvanrednoj atmosferi pred svojim navijačima trijumfovao sa 2:0. Ovom pobedom Lans je preuzeo drugo mesto na tabeli od Marseja i sada ima 72 boda, dok je Marsej ostao na 70 bodova i tako pao na treću poziciju.

Početak meča obeležio je nepriznati gol Aleksisa Sančeza već u devetom minutu, kada je VAR proverom utvrđeno da je tom golu prethodio prekršaj.

Što gosti tada nisu iskoristili, jeste na drugoj strani Seko Fofana, koji u 42. minutu postiže lep gol, snažnim udarcem sa oko 17 metara i donosi prednost ekipi Lansa - 1:0.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle petnaest minuta igre u nastavku, domaći su duplirali prednost. Frankovski je odlično centrirao sa desne strane, a Openda pogodio za velikih 2:0 u korist Lansa!

Ulazak vetarana Dimitrija Pajea umesto Malinovskog uneo je rezultatsku neizvesnost u finišu ovog meča. Upravo on je u 88. minutu smanjio na 2:1, posle asistencije Ronžijea i majstorske varke na koju je naseo Frankovski.

Računajući i nadoknadu vremena, gosti su imali još nekih osam minuta da eventualno dođu do drugog gola, ali u tome nisu uspeli i Lans sa svojim navijačima večeras slavi veliku pobedu, možda i ključnu u trci za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke