Skandal drma UEFA, Blater ukazivao još pre pet godina

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 14.12.2021.
11:06
Izvor: Sportske.net

Sve je moguće.

Beta/Walter Bieri/Keystone via AP
Beta/Walter Bieri/Keystone via AP

Povezane vesti

I dalje se ne smiruju tenzije nakon ponavljenja žreba za osminu finala Lige šampiona, što je dalo povod da se podsetimo reči nekadašnjeg predsednika FIFA Sepa Blatera, koji je pre pet godina govorio na ovu temu.

Iako su se u Nionu pravdali da je činjenica da su se Mančester junajted i Viljareal našli u istom delu žreba, iako su prethodno bili zajedno u grupi, proizvod softverske greške, mnogi im nisu verovali. 

Drvlje i kamenje je bačeno u ponedeljak popodne na vrušku UEFA, a da problem nije od juče svedoče i Blaterove reči o tome kako se može namestiti žreb.

"Naravno da je to moguće, smo je potrebno nekako označiti kuglice. Recimo, zagrejati ih ili ohladniti... To nije postojalo na žrebovima FIFA, ali sam prisustvovao žrebu, na evropskom nivou, gde se ovo desilo - rekao je Blater u intervjuu za "La Nasion" pre oko pet godina.

Najnoviji skandal omogućio je ovim njegovim rečima da ponovo dođu u centar pažnje. 

"To se nikad nije dogodilo kod nas u FIFA. Sigurno je da je moguće, ali se kod mene nije desilo. Nikada. Pre početka žreba stave kuglice u frižider. To je jednostavna tehnika da odredite koje su loptice hladen, a koje tope. U trenutku kada ih dodirnete, vi znate... - istakao je tada Blater.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke