Skandal na Apeninima, u centru pažnje Mertens i "neispravni" VAR!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 26.08.2019.
18:37
Izvor: Sportske.net

Sudije ponovo postale problem u Italiji.

EPA-EFE/ANGELO CARCONI
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Video konsultacije su uvedene kako bi pomogle sudijama na terenima kako bi smanjile broj grešaka, posebno onih koji direktno mogu uticati na krajni ishod samoga meča.

Ove sezone se VAR primenjuje na terenima Premijer lige gde za sada nije ostavilo dobar utisak, ali sinergija sudija i osoba zadužene za VAR i dalje predstavljaju probleme u Seriji A gde je ova tehnologija i prva uvedena.

Već na premijeri "Kalča" imali smo veliki derbi, na "Artemio Frankiju" je gostovao Napoli. Gosti su posle uzbudljivog meča otišli srećniji, dobili su Fiorentiu sa 4:3, ali će penal u prvom poluvremenu nad Drisom Mertensom postati glavna tema za naredne dane u svetu italijanskog fudbala.

Belgijanac je sudeći po mnogima uspeo da "nadmudri" sudiju i osvoji penal za svoj Napoli. Po prikazivanju ponovnog snimka situacije vidi se da je penal u najmanju ruku diskutabilan pošto deluje da nije postojalo kontakta između ofanzivca Napolija i defanzivaca Fiorentine, ali je glavni sudija meča Masa odbio da upotrebi VAR tehnologiju sigurno dosudivši penal gostima koji je sigurno realizovao Lorenco Insinje.

Čovek koji bira sudije na mečevima Serije A, Nikola Ricoli se nada izbegavanju ovakvih situacija u budućnosti.

"Nešto nije funkcionisalo u saradnji glavnog sudije i VAR-a. To je bila greška koju moramo ispraviti i nadati da se neće ponoviti. Videćemo da li ćemo delegirati iste sudije za naredni meč Serije A, treba proceniti njihovo psiho-fizičko stanje posle ovakvog meča", izjavio je Ricoli za italijanske medije.

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Tuesday, 27.08.2019
22:39
avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 27.08.2019
12:31

Što se to VAR nije pokazao u PL, svaka diskutabilna odluka koju sam do sada video u PL je VAR rešio na pravilan način

avatar
amigo999
Monday, 26.08.2019
19:57

Sramota da VAR sudije nisu ni pogledale snimak...

avatar
lol (NewProfile)
Monday, 26.08.2019
19:35

Haha a na utakmici Udinese - Milan sudija posle intervencije je otisao da pogleda snimak i nije sudio cist penal, gde igraca Udinesea Samira lopta pogadja u ruku i skrece loptu koja je isla Pjonteku. Nije Milan zasluzio ni bod ali ono ako niie penal.... A da ne pricam samaranju igraca pre gola Udinesea, gde Pjontek iako je iscenirao penal koji sa razlogom nije sudjen i njegovr reakcije na zemlji, igrac Udinesea prilazi i bez blama mu lupa samar.

avatar
REVØLT
Tuesday, 27.08.2019
15:29

Ne bi to bio penal, kontakt je bio izvan kaznenog. I na samom kraju meca je isto mozda bilo igranja rukom, a nije bilo gledanja snimka.

avatar
Offside
Monday, 26.08.2019
19:22

Ja koliko se secam pravilo glasi da se ponovo pogleda SVAKI kontakt u 16m.
Pogotovo sto je sudija svirao penal VAR je morao biti odgledan.
Za mene je jedino objasnjenje da je sudija isao sa namerom da osteti Fiorentinu i da zato VAR nije ni pogledan.

avatar
REVØLT
Monday, 26.08.2019
18:46

A penal za nas?