Skandal u BiH - Istupili iz Premijer lige dva kola pre kraja!

Autor: Darko Mitrović
petak 21.05.2021.
23:34
Izvor: Sportske.net

Nije samo srpski klupski fudbal u problemima, ako nam je za utehu.

Epa/Rodrigo Antunes
Epa/Rodrigo Antunes

Povezane vesti

Fudbalska vest dana u Bosni i Hercegovini je istupanje sarajevskog Olimpika iz tamošnje Premijer lige, i to samo dva kola pre kraja sezone.

Ovaj klub je svoju odluku obrazložio u saoštenju koje u nastavku prenosimo.

''Nakon što smo u prethodnoj nedelji analizirali sva dešavanja u prethodnom periodu, a potom i uzeli u obzir sve relevantne činjenice o dešavanjima u fudbalu u BiH, doneli smo odluku o napuštanju Premijer lige BiH.

Razloga za ovakvu odluku je mnogo. Jednostavno je teško pobrojati sve i odlučiti se koji je veći razlog za ovakav jedan potez.

Sudijske lakrdije na utakmicama, deljenje kartona i sankcionisanja na samim utakmicama za potrebe drugih klubova, dosuđeni kazneni udarci, politika u svim porama saveza, deljenje saveza na entitetsko odlučivanje, preglasavanja po nacionalnom ključu, način izbora svih komisija, zaštićene sudije koje mogu da se ponašaju kako žele jer znaju da šta god da urade neće biti kažnjeni, samo su neke od stvari koje su obeležile ovu sezonu.

Prosto je neverovatno da se ovakve stvari dešavaju i da se fudbal vratio u period po završetku rata u BiH, kada su se sudije ponašale po direktivi drugih. Mislili smo da je taj period davno iza nas, ali su čelnici saveza, zajedno sa svojim poslušnicima učinili to da se umesto priče o napretku, vraćamo u najtamniji period fudbala u BiH, koji se završio suspenzijom saveza i svih njegovih takmičenja i reprezentativnih selekcija.

Svesni činjenice da ćemo biti sankcionisani od strane organa NFS BiH, ne želimo niti jednim potezom da pravdamo našu odluku. Ne osećamo potrebu da se pravdamo, nas ste i dovoljno kaznili ne dajući nam priliku da se borimo na terenu za svoje ciljeve. Naša želja je da ovakva naša odluka podstakne sve u državi da stave prst na čelo i zapitaju se: Kome i da li uopšte treba postojati ovakvo takmičenje? Zašto NFS BiH niti jednog momenta nije zaštitio klubove i pokušao da im olakša posledice pandemije koronavirusa? Zašto se savez, koji se navodno brine o svim klubovima, nije pokušao da se kao naše komšije pobrine na sve načine da olakša klubovima funkcionisanje? Gde je završio novac iz fondova UEFA koji je dodeljen savezu? Kako se biraju tehnički partneri?'', pitaju se iz Olimpika, koji zauzima poslednje mesto na tabeli, ali sa istim brojem bodova kao i Radnik iz Bijeljine i Krupa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.