Skandal u Nemačkoj, za kaznu treniraj ženski tim!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 18.03.2021.
23:20
Izvor: Sportske.net

Borusija Menhengladbah "pucala" sebi u nogu.

Epa/Ronald Wittek
Epa/Ronald Wittek

Povezane vesti

Borusija je prošle sezone beležila odlične rezultate. 

Rozeov tim je osigurao nastup u LŠ, ispali su pre par dana od strane Mančester sitija u osmini finala što i jeste dobar rezultat za nemački klub. Ipak ceh je platila Bundesliga, Rozeov tim je vezao četiri poraza te su sada na 10. mestu. Trener ih i napušta naredne sezone, Roze preuzima imenjaka iz Dortmunda. 

Ali, ovde je reč o treneru Borusije Menhengadbaha za uzrast do 23 godina. Heiko Fogel je krajem januara bio neprofesionalan prema sudijama tokom meča njegovog tima i Bergiš Gladbaha u regionalnoj četvrtoj diviziji. 

Trener je vređao glavnog sudiju meča Marsela Benkofa i njegove pomoćnice Vanesu Arlt i Nadin Vesterhof. Zbog toga je dobio i kaznu. 

Fogelu je naređeno da narednih šest sesija trenira ženski tim Gladbaha uz finansijsku kaznu od 1500 evra. Ono što je šokiralo Nemce jeste ovakav odnos Borusije prema "kazni" i svom ženskom timu. 

Možda jeste pokušaj neke "rehabilitacije", ali da je nekome kazna zato što će morati da provede par nedelja sa ženskim timom jeste nezamislivo. Nemački mediji su ovo naslovili kao "fatalna poruka" za ženski fudbal. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke