Skandal - Valverde se izvinio celom Urugvaju!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 16.06.2022.
12:30
Izvor: Sportske.net

Nezgodan trenutak a kamera ne prašta.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Reprezentacija Urugvaja je 11. juna odigrala prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Paname. Urusu su slavili ubedljivo sa 5:0, ali je rezultat ostao u drugom planu zbog scene koja je naljutila mnoge Urugvajce i tamošnje medije. 

Naime, predsednik Urugvaja je imao slikanje sa celom reprezentacijom na terenu pred sam početak utakmica. Ceremonijalni čin je prošao, ali je tamošnja javnost optužila Valverdea kako nije hteo da se slika te se sakrio iza svojih reprezentativaca čime navodno šalje političku poruku. 

Sinoć se oglasio i Valverde putem svog Instagram profila. 

"Nisam smatrao da treba da se oglasim ranije zato što nisam smatrao da moram objašnjavati moje radnje unutar fudbalskog polja, ali posle par dana gde sam dobio brojne kritike, osećam obavezu da sednem i piše, sa suzama u očima. Uvek sam bio povučeni dečak. Nikada nisam dizao glas i nikada nisam imao problema sa bilo kim. Kad god mogu trudim se da ostanem nezapažen samo iz jednog razloga: ja živim samo i samo za fudbal. Fudbal me je ovog puta teškog izigrao. Istina je, istezao sam se. Istina je da sam nameštao čarape, ali je i istina da nisam obraćao pažnju u vremenu kada se slikalo. Bio sam mislima u igri, moja glava je htela samo da igra loptu. Napustio sam Urugvaj kao deta, ali nikada neću zaboraviti gde sam rođen. Volim svoju zemlju i zato znam da zaslužuju moje izvinjenje. Oprostite mi. Izvinjavam se onima koji misle da ne poštujem predsednika. Izvinjavam se onima koji misle da ne poštujem Nacionalni Paviljon. Izvinjavam se onima koji su uvređeni i koji mislim da zauzimam političke stavove. Možda ne branim zemlju na način na koji vi očekujete, ali ja ne znam drugačiji način za to od lopte u mojim nogama", napisao je Valverde.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke