Skandalozno suđenje! Liverpul sa DEVETORICOM pao u 96. minutu protiv Totenhema

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.09.2023.
20:32
Izvor: Sportske.net

Ovako nešto se ne pamti.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema pobedili su Liverpul sa 2:1 (1:1) u derbi utakmici 7. kola Premijer lige.

Derbi koji je doneo sve i svašta. Očekivali smo golove, dobili smo ih. Ali, da li smo očekivali i verovatno najgore suđenje jedne grupe arbitara u poslednjih nekoliko sezona u Premijer ligi?

Ne bije ih dobar glas, to je jasno, ali svojevrsne zločine imala je sudijska grupa na čelu sa Sajmonom Kuperom.

Pre svih pogodaka, u 26. minutu Kuper je isključio vezistu Liverpula Kurtisa Džonsa koji je nespretno i nesrećno otvorenim đonom, nakon što mu je stopalo proklizalo po lopti, nagazio Ivsa Bisumu.

Krenulo je zaista žustro na obe strane... Giljermo Vikario je odmah imao dosta posla, a bio je i prvi koji je izvadio loptu iz svoje mreže. Ipak, pogodak Luisa Dijaza bio je poništen zbog ofsajda. Tada se dešava situacija koja je šokirala sve. Snimak je pokazao da Dijaz nije bio ispred poslednjeg štopera Totenhema Mikija van de Vena kojem je ostala noga. Uprkos VAR-u, javnost nije dobila linije i snimak koji potvrđuje da li je zaista bilo nedozvoljene pozicije i odluka je donesena posle svega nekoliko sekundi. Mnoge očiglednije situacije u ranijim mečevima duže su se razmatrale, ali sada kada su u pitanju bili centimetri, zaključak je instant donesen.

I, iz toga, praktično u narednom napadu, Hjong-Min Son postiže vodeći pogodak za Totenhem kada je Rišarlison izbegao ofsajd. Zakasnio je Virdžil van Dajk da izađe.

Uprkos tome što je Liverpul imao igrača manje, nisu rešili da se zatvore već su kreirali nekoliko dobrih napada, a to im se isplatilo u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena kada je Van Dajk glavom spustio loptu za zemljaka Kodija Gakpa koji iz okreta matira Vikarija za 1:1. Tom prilikom, Holanđanin se povredio, pa ga je na startu drugog poluvremena zamenio Dijogo Žota.

Portugalac je na terenu proveo 25 minuta jer je i on bio isključen. Prvi žuti karton dobio je u 68. minutu nakon što je trčao iza Udogija koji se potpuno sam sapleo. Drugi je stigao opravdano kada je i načinio faul.

Iako su u narednih 20 minuta, uz još šest minuta nadoknade vremena, fudbaleri Jirgena Klopa igrali sa devetoricom, držali su se do poslednjih trenutaka meča. A onda, da jednostavno nisu imali ni sreće danas, pokazuje i to šta se dogodilo u šestom minutu nadoknade. Žoel Matip je posle centaršuta zakucao loptu u mrežu Alisona za autogol i slavlje domaćina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke