Skandaloznom utakmicom u Crnoj Gori baviće se i tužilaštvo

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 29.02.2024.
18:30
Izvor: Sportske.net

Nestvarna scena obišla ceo svet.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Utakmicom 22. kola Prve crnogorske fudbalske lige između Mladosti i Dečića će se baviti Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, prenose "Vijesti".

Kako je saopšteno iz Uprave policije, "policijski službenici Regionalnog centra bezbednosti "Centar" su uz koordinaciju državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici formirali predmet povodom objavljenog video snimka" sa meča koji je odigran juče na "DG areni" u Podgorici.

Razlog je skandalozna reakcija fudbalera Mladosti Zvonka Ceklića, koji je "eskivirao" udarac protivnika Bojana Matića, da ga ne bi pogodila lopta, koja je bila upućena ka mreži.

Dečić je tim pogotkom poveo 1:0, kasnije je slavio 3:0 i preuzeo prvo mesto na tabeli od Budućnosti.

Neverovatan detalj sa ovog meča brzo je putem društvenih mreža obišao ceo svet, a Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) podnela je Disciplinskoj komisiji predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv igrača Mladosti iz Zvonka Ceklića.

"Službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica, Stanice kriminalističke policije za suzbijanje ekonomskog kriminala, preduzimaju mere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti u odnosu na to da li je izvršeno krivično delo dogovaranje ishoda takmičenja. Shodno navedenom, po nalogu postupajućeg državnog tužioca, u toku je pribavljanje dokumentacije od FSCG, kao i prikupljanje obaveštenja od određenog broja igrača, trenera, kao i građana. O ishodu preduzetih aktivnosti javnost će biti blagovremeno obaveštena", saopšteno je iz Uprave policije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke