Skolarija muči taktika!

Autor: Beta Beta
utorak 01.07.2014.
22:48
Izvor: Beta

Selektor fudbalera Brazila Luis Felipe Skolari rekao je danas da se dvoumi da li da protiv Kolumbije počne utakmicu sa dodatnim štoperom pošto je zadnji vezni Luis Gustavo suspendovan za taj susret.

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

Brazil trenutno igra u formaciji 4-2-3-1, a 2002. godine kada je Skolari predvodio tu selekciju do titule u Japanu i Južnoj Koreji igrao je 3-5-2.

"Imam dve opcije, ili da igram na isti način kao i do sada, samo da ubacim drugog igrača u tu liniju, ili da promenim celu šemu. Onda mogu da igram kao na Svetskom prvenstvu 2002. sa tri štopera, ali potpuno rasterećenim bekovima", rekao je Skolari uoči četvrtfinalne utakmice Mundijala.

"Videćemo šta će biti u narednih nekoliko dana. Moraćemo da procenimo stanje igrača, da vidimo da li ima fizičkih problema. Videćemo kako napreduju treninzi pa ćemo doneti odluku", naveo je Skolari.

Ako selektor nastavi sa istom taktikom kao i u prva četiri susreta ovogodišnjeg Mundijala, suspendovanog Gustava bi na poziciji zadnjeg veznog mogli da zamene Ramires, Ernaneš, Paulinjo ili Fernandinjo.

Ako se odluči za dodatnog centralnog beka, on će na toj poziciji birati izmedju Dantea i Enrikea.

"Još ne znamo šta će trener da uradi, ali znamo da je Luis Gustavo igrao veoma dobro i on je veoma važan igrač za ovaj tim. Defanzivci su navikli da ga imaju uz sebe na sredini i tim je mnogo stabilniji kada on igra", rekao je Ramires.

Gustavo neće igrati protiv Kolumbije zbog dva žuta kartona, dok će svi ostali igrači biti dostupni selektoru, pošto se Nejmar oporavio od povrede kolena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke