Škotska rekla svoje, sledi li frka pred EURO?

Autor: Aleksandar Golubović
petak 05.03.2021.
18:35
Izvor: Beta

Oglasila se i premijerka.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Škotska apsolutno i dalje planira da organizuje utakmice na Evropskom fudbalskom prvenstvu ovog leta, rekla je premijerka Nikola Stardžon.

Glazgov je jedan od 12 gradova domaćina Evropskog fudbalskog prvenstva, koje se održava od 11. juna do 11. jula.

Britanski mediji su u četvrtak preneli da bi Glazgov i Dablin mogli da izgube domaćinstvo pošto škotska i irska vlada još nisu pružile garancije Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) o povratku navijača na stadione.

Domaćini utakmica imaju rok do 7. aprila da obaveste UEFA da li će navijačima biti dozvoljeno prisustvo.

"Niko ne želi da Škotska izgubi organizaciju EURA. I mislim da sada ne bismo trebali da budemo u poziciji da razmišljamo da će tako biti", rekla je Stardžon, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Sve zemlje se bore s tim, ne samo Škotska. Sada smo ovde, 5. marta i iako se zaista nadamo, a vi danas od nas dobijate znake pune optimizma, teško je gledati toliko unapred", dodala je škotska premijerka.

Škotska se plasirala na Evropsko prvenstvo prvi put posle 23 godine.

Glazgov bi trebalo da bude domaćin dve utakmice Evropskog prvenstva na Hempden parku, a Stardžon je rekla da škotska vlada "posebno želi" da bude domaćin tih mečeva.

"Iako ništa u globalnoj pandemiji ne može da bude sigurno kada gledate daleko u budućnost, jako želim i nadam se da ćemo u narednih nekoliko nedelja dobiti veći stepen samopouzdanja kada kažemo da očekujemo da ćemo biti jedni od mnogih navijača Tartan armije koji će navijati za Škotsku na Hempdenu", navela je Stardžon.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.