Slaba uteha za Čelsi - Din priznao da je "zakazao" protiv Totenhema!

Autor: Stefan Matić
petak 19.08.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

VAR sudija kasnije shvatio ozbiljnost incidenta.

Epa/Nigel Roddis
Epa/Nigel Roddis

Povezane vesti

Već sutra kreće treće kolo Premijer lige. 

Još jednog kolo sjajnih duela, derbi se igra naravno na "Old Trafordu" gde će Mančester Junajted ugostiti Liverpul. A ovo će definitivno biti još jedan naporan vikend za engleske sudije. 

Prošlog vikenda smo imali utakmicu Čelsi - Totenhem, glavni sudija susreta Entoni Tejlor se po kraju utakmice našao na velikom udaru navijača "plavaca". Zamerane su mu brojne situacije poput prvog gola Totenhema a onda i duel Romera i Kukurelje gde je Argentinac počupao Čelsijevo pojačanje iz Brajtona. 

Oglasio se i Majk Din, dobro poznato sudijsko ime koje je za vreme londonskog derbija vršio ulogu VAR sudije. 

Din je rekao da gol Totenhema Hojberga za 1:1 nije kontroverzan, kako je start Bentakura nad Havercom čist jer to nije bio deo napadačke sekvence a i Urugvajac je palcem stigao do lopte.

"Što se tiče drugog gola postignutog od strane Harija Kejna, rekao sam Tejloru da sačeka dok pogledam incident između Kristijana Romera i Marka Kukurelje. Nisam mogao da sudim slobodan udarac pošto sam VAR sudija, ali sam mogao da kažem Tejloru da treba sam da pogleda incident koji bi mogao da donese crveni karton. U tih par sekundi proučavanja Romera koji vuče kosu Kukurelje, meni se nije činilo da je to akt nasilja. Od tada sam još u par navrata gledao foto materijal, pričao sa drugim sudijama i shvatio da sam treba da javim Tejloru da pristupi gledanju monitora. Sudija na terenu uvek ima finalnu odluku. Ovo samo pokazuje da, ma koliko bilo iskusni, a proveo sam dve decenije u PL, i dalje učite", izjavio je Majk Din. 

Navijači Čelsija su posle meča pokrenuli i peticiju koja za cilj ima da zabrani Tejloru da sudi "plavcima" ubuduće, ali iako peticija ima veliki broj potpisa teško je očekivati "odstranjivanje" sudije zbog grešaka tokom prošlog vikenda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke