Slabe tačke Reala il Barselone pred "El Klasiko", ko bi bio zadovoljniji bodom i zbog čega?

Autor: Boris Jovanović
subota 10.04.2021.
12:02
Izvor: Sportske.net

Šta treba očekivati večeras...

Twitter/RealMadrid
Twitter/RealMadrid

Povezane vesti

Mnogo toga pisaće se o "El Klasiku" danas, razne analize, ali i pretpostavke, sve to pada u vodu. Uslovi su neuobičajeni u najmanju ruku, najveća utakmica na svetu u trening centru na "Di Stefanu", prazne tribine, sve će biti nadrealno.

Odavno nije bilo značajnije, mada je čudno što se i Real i Barselona ponašaju kao da će ovo rešiti titulu prvaka. Jer, Atletiko je prvi i mada su izgubili i Suareza i veliku prednost, još nije kraj nade da mogu da osvoje krunu posle sedam godina.

Šta je najveći problem Reala?

Svakako odsustvo nekih igrača, pre svih Varana, Ramosa i Karvahala. To znači da je odbrana desetkovana i Zidan nema puno opcija. Jedna je da Načo i Militao igraju štopere, desno Vaskez, levo Mendi, ili da igra sa trojicom štopera, da Francuz uđe u sredinu, a Marselo levo. u tih 3-5-2, Kazemiro i Kros su sigurni, videćemo ima li Modrić dovoljno daha, ili će u igru ući Valverde. U napadu bi bili jasno Benzema, Vinisijus, a u 4-3-3 Benzema, Vinisijus i Asensio kao protiv Liverpula. Zidan je koristio malo igrača, verovatno nemaju dovoljno energije, a već za nekoliko dana je revanš na "Enfildu". Jasno, da bez Kopa, Liverpul nije toliko strašan kod kuće, Real nosi u Englesku 3:1, ali daleko od toga da je gotovo.

Šta su slabosti Barse koja je kompletna, ili kompletnija od Reala?

Pre svega to što previše zavise od Mesija, i to je Kuman priznao. Naime, on smatra da Mesi mora da bude na najvišem nivou kako bi Barselona pobedila, oni smatraju da bolju šansu za trijumf neće imati. Dembele je ključ, verovatno i Grizman, ako opterete bokove Reala, biće u prednosti.

I Barsa ima svojih slabih tačaka u odbrani, ali ima više energije, odmorniji su, i to u ovom delu sezone može da bude ključ.

Barsa ima problem u prekidu, to nije tajna i to bi pre svega Benzema mogao da iskoristi. Barselona mora da napadne, Real će im sigurno prepustiti loptu, ne treba da sumnjamo da bi uz sve muke bili zadovoljni i bodom, jer tačno je da imaju dva boda manje, ali Barsa mora da igra sa Atletikom gostuje Viljarealu, ima nešto teži raspored. Real je dobio prvi meč jesenas i u slučaju istog broja bodova bio bi prvak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Saturday, 10.04.2021
15:30

Treba očekivati briljantnu partiju Manzana i da će rešiti utakmicu još u prvom poluvremenu. Nema naravno ni govora o remiju, Barsa protiv Manzana nema nikakve šanse. Nakon utakmice jedni će se smejati za šta je Manzano pokazao na belu tačku, a drugi će 'tvrditi' da je 'ipak bilo kontakta' ili da ga je 'lopta ipak zakačila po ruci', da je 'ipak bilo kontakta' za drugi žuti ili direktan crveni itd. Sve smo to gledali nebrojeno puta i slušali i čitali kako Alžirac pojmaš 'ne bi da komentariše suđenje' itd. Real je već upisao 3 boda i sasvim im je svejedno da li će do njih doći pljačkom, bezočnom pljačkom ili epskom pljačkom, o tome neka razmišlja onaj ko je za to plaćen - Manzano. 😂