Slavili Liverpul, Siti i Čelsi - Salah i drugovi nemilosrdni u derbiju "Mersisajda"!

Autor: Milovan Longinov
sreda 01.12.2021.
23:09
Izvor: Sportske.net

Prve tri ekipe osamile se u trci u odnosu na ostale.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Čelsi, Liverpul i Mančester Siti upisali su važne pobede u trci za titulu u Premijer ligi.  

Liverpul je razmontirao Everton i pokazao da je glavni kandidat za titulu. 

Ni u jednom trenutku nije se dovodilo u pitanje koji tim će pobediti večeras na "Gudisonu". Redsi su bili strpljivi, mleli su rivala i razbili ga do kraja.

Sve je počelo u devetom minutu kada je Robertsonovu povratnu uhvatio kapiten Henderson i pogodio ugao za 0:1. Već u 19. minutu Henderson je bio asistent, u klasičnoj kontri Liverpula, Salah je bio duplo brži od svih i plasirao u malu mrežu - 0:2.

Evertonu je kratko nadu vratio Grej, u 38. minutu je našao rupu u odbrani Liverpula i matirao Alisona za 1:2. 

Ipak, Liverpul je u drugom delu rutinski rešio meč. U novoj kontri, nakon greške odbrane Evertona, Salah je postigao drugi pogodak, ponovo je kao brzi voz pobegao i lako pogodio za 1:3. U 79. minutu Robertson je upisao drugu asistenciju, a Žota poslao loptu pod prečku iskosa sa leve strane za 1:4. 

Čelsi je kao gost uz dosta muke i nakon prekida slavio protiv Votforda rezultatom 2:1.

Meč je obeležio prekid na samom početku, Markos Alonso je reagovao kod sudije, slično kao Regilon nedavno u Njukaslu, usledio je prekid, ali sve je prošlo dobro. Navijač je zbrinut nakon pola časa meč je nastavljen. Ubrzo je Maunt iskoristio asistenciju Haverca i pogodio za 0:1. Sjajni Denis je nastavio golgeterski niz i u finišu prvog  poluvremena pogodio za 1:1.

Tomas Tuhel je odmah krenuo u ofanzivu, u drugom poluvremenu ušli su Zijeh i Lukaku i Čelsi je uspeo da pobedi. U 73. minutunakon lepe akcije, Maunt je centrirao sa levog boka, a Zijeh poslao pod prečku za 1:2.

Siti nije imao tako lako gostovanje protiv Džerardove Aston Vile, ali je uspeo da slavi - 1:2. 

U 27. minutu Sterling je prošao po levom boku i vratio povratnu za Dijaša koji je pogodio sam ugao za 0:1. U finišu prvog dela Žezus je proigrao Bernarda Silvu koji je pogodio za 0:2, to je bio jedan od lepših pogodaka u PL ove sezone, pogledajte ga OVDE. 

Vila se nije predavala, tek što je počelo drugo poluvreme, nakon kornera Oli Votkins je lepo pogodio prvi ugao za 1:2.

Siti je do kraja uspeo da sačuva prednost, a stanje na tabeli je ostalo isto, osim što sada prva tri tima beže još više od pratilaca. Čelsi ima 33, Siti 32, Liverpul 31, a Vest Hem 24 boda. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke