Slavlje Galtijea pre selidbe, Mbape nezadovoljan

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 24.05.2021.
12:25
Izvor: Sportske.net, Beta

Trener šampiona Lila izvesno prelazi u Nicu.

EPA-EFE/MANUEL BRUQUE
EPA-EFE/MANUEL BRUQUE

Povezane vesti

Trener fudbalera Lila, novih šampiona Francuske, Kristof Galtije rekao je da je biti bolji od Pari Sen Žermena nešto izuzetno i istakao da su njegovi igrači heroji.

"Pobediti PSŽ u prvenstvu je nešto izuzetno. Igrači su bili neverovatni... Svaka im čast, oni su heroji", rekao je Galtije, koji je treći put proglašen za najboljeg trenera lige.

Fudbaleri Lila osvojili su juče titulu prvaka Francuske pošto su u poslednjem kolu Lige 1 pobedili Anže sa 2:1 i tako zadržali bod prednosti u odnosu na PSŽ.

Strelci za Lil bili su Džonatan Dejvid i Burak Jilmaz sa penala.

Ovo je prva titula Lila posle deset godina, a šesta ukupno. Na drugoj strani, PSŽ nije uspeo da po deseti put stigne do trofeja.

PSŽ je šampionat završio pobedom u Brestu sa 2:0. Nejmar je promašio penal pre nego što je Kilijan Mbape postigao svoj 27. gol u ligi u noći kada je izabran za najboljeg igrača lige.

"Završiti treći put kao najbolji strelac lige je nešto na šta sam ponosan, ali nije trenutak za slavlje. Izgubili smo titulu i vreme je da se okrenemo budućnosti", rekao je Mbape.

Ekipa Monaka je na kraju bila treća i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Lion i Marsej će u Ligu Evropa, dok će Ren u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Iz lige su ispali Dižon i Nim, a u baraž za opstanak će Nant.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke