Slavlje Hajduka na ''Maksimiru'', Petković tragičar!

Autor: Darko Mitrović
petak 21.07.2023.
22:06
Izvor: Sportske.net

Novo prvenstvo Hrvatske počelo na spektakularan način.

Twitter/HNK Hajduk Split
Twitter/HNK Hajduk Split

Povezane vesti

Novu sezonu otvorio je najveći derbi hrvatskog fudbala, duel Dinama i Hajduka na zagrebačkom ''Maksimiru''.

Kao pobednik iz večerašnjeg susreta izašla je ekipa Hajduka, koja je u nadoknadi vremena slavila rezultatom 2:1.

Dinamo je dobio prvo poluvreme golom svog napadača Bruna Petkovića na asistenciju Špikića u 35. minutu, a četiri minuta kanije je Ristovski umalo duplirao tu prednost.

Prvih petnaestak minuta drugog poluvremena počelo je inicijativom Hajduka, ali bez nekih izraženih prilika, da bi u 65. minutu Mlakar u kaznenom prostoru Hajduka oborio Moharamija i sudija je bez dileme pokazao na belu tačku. Bila je to idealna prilika za Bruna Petkovića da uveća Dinamovu prednost i možda osigura trijumf, ali je prilično nonšalantno izveo taj jedanaesterac. Gađao je donji levi ugao, ali prilično slabo, pa je golman Lučić uspeo da uhvati tu loptu.

Od tog trenutka, ekipa Hajduka je dobila novu energiju, a tome je možda najviše doprineo ulazak Ođiđe-Ofoe.

Na izjednačenje Splićana čekalo se do 74. minuta kada je Livaja sjajno zagradio loptu u petercu domaćih, upućenu sa leve strane, i iz okreta savladao Livakovića - 1:1.

Stopostotnu priliku za preokret na ''Maksimiru'' imao je Ođiđa -Ofoe koji je na dodavanje Pukštasa sa desne strane snažno šutirao sa nekih 13 metara, ali je Dominik Livaković bravuroznom intervencijom sačuvao remi ''modrima''.

Ipak, Ođiđa-Ofoe je u nadoknadi vremena doprineo golu odluke odličnim centaršutem iz kornera sa desne strane, a Pukštaš se najbolje snašao pred golom Dinama za konačnih 2:1 za Hajduk!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke