Sledi spektakularni žreb - PSŽ i Liverpul "putujuće mine" iz drugog šešira!

Autor: Mladen Heleta
sreda 02.11.2022.
23:14
Izvor: Sportske.net

Izvlačenje parova je u ponedeljak.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

U večeri za nezaborav i neviđenog scenarija, po kom je Benfika osvojila prvo mesto u grupi H ispred PSŽ-a zbog više golova datih u gostima u svim mečevima, spuštena je zavesa na grupnu fazu Lige šampiona.

Ostalo je 16 najboljih, žreb je u ponedeljak, a prvi mečevi nokaut faze igraće se tek 14. i 15. februara.

Na žrebu za osminu finala biće ograničenja, a ona kažu da se ne mogu sastati ekipe iz iste zemlje, kao i one koje su bile u istoj grupi.

Nosioci na žrebu će biti pobednici grupa: Napoli, Porto, Bajern, Totenhem, Čelsi, Real Madrid, Mančester siti i Benfika.

U drugom šeširu biće drugoplasirane ekipe: Liverpul, Klub Briž, Inter, Ajntraht Frankfurt, Milan, Lajpcig, Dortmund i Pari Sen Žermen.

Dakle, crtaju se neki fantastični parovi osmine finala i oni se apsolutno moraju desiti zbog sistema izvlačenja. PSŽ i Liverpul niko neće želeti iz drugog šešira, a nezgodni mogu da budu i Milan i Inter.

Prvi mečevi osmine finala su 14, 15, 21. i 22. februara naredne godine, dok su revanši 7, 8, 14. i 15. marta.

Kada je reč o Ligi Evrope, u nju su iz Lige šampiona otišli Ajaks, Leverkuzen, Barselona, Sporting, Salcburg, Šahtjor, Sevilja i Juventus. 

Ovi timovi će igrati baraž za plasman u osminu finala Lige Evrope, a rivali će im biti drugoplasirane ekipe iz grupne faze tog takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke