"Slepi miševi" progledali - Posle četiri kola, Valensiji sva tri boda

Autor: Sportske Net
ponedeljak 23.10.2023.
22:56
Izvor: Sportske.net

Mamardašvili spasio Valensiju u završnici.

EPA-EFE/Biel Alino
EPA-EFE/Biel Alino

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 10. kola španske Primere Valensija je pobedila Kadiz 2:0 na "Mestalji" i tako upisala sva tri boda posle četiri kola bez trijumfa. 

Valensija je u potpunosti kontrolisala ovaj meč, što govori i sam rezultat. 

Poveli su "slepi miševi" već u četvrtom minutu meča. Hose Gaja je primio pas u šesnaestercu i lobova golmana za 1:0 i rano vodstvo.

U 22. minutu meča Kadiz je ostao sa desetoricom na terenu, pošto je Navaro dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta. 

Iskoristila je Valensija odmah brojčanu prednost,pošto je već u 25. minutu imala 2:0. Odbitak je pokupio Duro i poslao loptu glavom u gol.

Do kraja prvog poluvremena Paulista je imao priliku da promeni rezultat u 39. minutu meča, ali je lopta završila kraj leve stative.

Nastavila je Valensija i u drugom poluvremenu prilično ofanzivno, odolevao je Kadiz koliko je mogao. Jaremčuk se upisao u strelce u 78. minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda. 

Kadiz je u 85. minutu bio u velikoj prilici, ali je Mamardašvili sačuvao svoj gol odličnom intervencijom. Ponovio je to još tri puta gruzijski golman i sprečio promenu rezultata. 

U narednom, 11. kolu, Kadiz igra protiv Sevilje, koja ima novog trenera, a Valensija se sastaje sa Bilbaom. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke