''Slučaj Ozil'' - Kinezi su krivi za sve?!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 22.10.2020.
09:52
Izvor: Sportske.net

Nekada najbolji kreativac PL proživljava najteže dane u profesionalnom smislu.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Mesut Ozil se nije našao na listi igrača koji će braniti boje Arsenala u tekućoj sezoni Premijer lige.

Naravno postoji mogućnost promene tokom januara, kada se završi zimski prelazni rok, ali utisak je da Nemac više nema šta da traži u Londonu. Sam Ozil se oglasio juče preko Instagrama, pominjao je lojalnost i vernost i kako će nastaviti borbu kako bi promenio mišljenje Artete i čelnih ljudi Arsenala.

Ipak, engleski mediji pišu kako Ozil veruje da se iza svega krije interes Kineza te da ga je Arsenal ostavio na cedilu kako bi poboljšao odnos sa jednim od većih sponzora Premijer lige.

Radi se o CCTV, kineski javni servis je svojevremeno "izbrisao" Ozila sa svih platformi. Setimo se Ozil je jedan od malobrojnih fudbalera koji su ukazivala na probleme Ujgura u Kini, to jeste kako je ovaj muslimanski deo stanovništva u logorima po nalogu tamošnje Vlade. Dan posle toga, CCTV nije htela da prenosi meč Sitija i Arsenala prošlog decembra a Ozil je izbrisan i sa PES igrice, ali i sa socijalnih platforma poput Weibo.

Da li su "tobdžije" poklekle i rešile da udovolje novcu sa strane ostaje da se vidi, sa druge strane možemo reći da se ni Ozil nije preterano trudio, ali da zaslužuje šansu - verovatno da. 

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Thursday, 22.10.2020
14:13

Lik je imao sansu otkako je dosao. Ponekad na blesak je pokazivao talenat, ostatak vremena Arsenal je vise imao koristi od redara na stadionu nego od njega na terenu. Najveca greska je bila kad su mu obnovili ugovor. -.-

avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 22.10.2020
10:06

Njega je "izbrisalo" njegovo nezalaganje na terenu.