"Slučaj Perišić" završen, "pobedio" Gatuzo!

Autor: Mladen Heleta
utorak 13.08.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Razlaz.

HNK Hajduk Split
HNK Hajduk Split

Povezane vesti

Hajduk je zimus angažovao legendu hrvatskog fudbala Ivana Perišića, nedavno i još jednu legendu Ivana Rakitića, sve sa ciljem da klub iz Splita postane šampion Hrvatske posle 20 godina, ali stvari na Poljudu nisu dobro krenule na početku ove sezone.

Sukob između Perišića i trenera Đenara Gatuza, još jednog nekada velikog fudbalera, koji je počeo za vikend kada je Italijan izbacio Hrvata iz ekipe pred meč protiv Lokomotive u Zagrebu (1:1), danas je dobio svoj epilog, a on je takav da će Perišić napustiti Hajduk.

Ostalo je otvoreno još samo pitanje da će li otići u nekom transferu (od kog bi prema ranijem dogovoru Hajduku pripalo 200.000 evra odštete) ili će to biti sporazumni raskid. Iz kluba su izvestili kako je jutros na Poljudu održan sastanak sa Ivanom Perišićem. 

Nakon toga je Hajduk objavio izjavu sportskog direktora Nikole Kalinića.

"Žao nam je što se stvorila atmosfera koja se izrazito negativno odrazila na klub, ali posebno na Ivana i prodocu, koji su nezasluženo doživeli brojne neprijatnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan verovatno ostaje do kraja leta. Nažalost, u poslednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obe strane u mirnom tonu zaključile kako se ssradnja neće nastaviti.U narednim danima ćemo doneti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora. Zbog izrazite važnosti utakmice koja je pred nama, potpuni fokus celog kluba je na njoj i zato pozivam navijače da daju punu podršku ekiši pred ispunjenim Poljudom na putu prema plej-ofu", rekao je Kalinić, misleći na revanš meč protiv Ružemberoka u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, nakon 0:0 u Slovačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke