''Slučaj Pogba'' - Šta dalje i kakva kazna mu preti?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.09.2023.
18:28
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo uvod u kraj karijere francuskog fudbalera?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Vest koju je ovog popodneva objavila italijanska novinska agencija ANSA snažno je odjeknula i u Italiji, ali i širom fudbalskog seta.

Vezista Juventusa Pol Pogba pao je na doping testu obavljenom posle utakmice prvog kola Serije A između Udinezea i Juventusa (0:3), iako nije ni ulazio u igru na toj utakmici.

Rezultat je pokazao da ima povišen nivo testosterona, pa sada 30-godišnjem vezisti preti suspenzija i dugo odsustvo sa terena.

Šta kažu propisi?

On sada ima pravo da u roku od tri dana o svom trošku zatraži novu analizu (B uzorak). Ako ne reaguje u tom roku, nadležni organi će odmah pokrenuti disciplinski postupak protiv njega.

Ukoliko podnese zahtev za novu analizu, ona će biti obavljena u roku od sedam dana. Analizu B uzorka će obaviti ista laboratorija koja je obradila i A uzorak, a ako rezultat opet bude pozitivan, sledi pokretanje disciplinskog postupka i naknadno odluka o kazni.

Ono što Pogbi ne ide u prilog je što B analiza uglavnom potvrdi rezultat prethodnog uzorka, a onda on tokom disciplinskog postupka može da s brani da je sporna supstanca nesvesno uneta u organizam, ili da je u pitanju neki zdravstveni problem koji je uticao na povećanje nivoa testosterona.

U najgorem slučaju, Pogba može da bude kažnjem suspenzijom na četiri godine, što bi možda moglo da znači i kraj njegove igračke karijere, s obzirom da je u martu napunio 30 godina...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke