Smanjivanje plata jednak raskidu ugovora?

Autor: Stefan Matić
četvrtak 09.04.2020.
22:54
Izvor: Sportske.net

Štoper prvi izrazio neslaganje.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Korona virus nastavlja da seje finansijski raskol u Premijer ligi.

Jedna od najbogatijih liga sveta još uvek nije prelomila oko smanjivanja plata fudbalerima, klubovi još uvek vagaju da li da se ugledaju na Juventus, Barselonu ili Sautempton koji je došao do dogovora sa svojim igračima.

Za sada ispaštaju zaposleni u klubu koji nisu fudbaleri. Klubovi poput Totenhema su svoje zaposlene poslali na prinudni odmor tako aplicirajući za plan Vlade Engleske koja bi u tom slučaju snosila čak osamdeset procenata plate tih ljudi.

Novi "predlog" i ovog puta stiže iz Londona, konkretnije Stjina Fransisa, agenta Tobija Alderveirelda.

Bonus

"Normalan radnik ima mogućnost da napusti svoju firmu uz kompenzaciju ili najavni rok. Isto tako sama firma može na ovaj način da završi poslovanje sa svojim zaposlenim u bilo kom trenutku ako poštuje navedene uslove"

Sam Belgijanac je skoro završio produžio ugovor do 2023. godine.

"Igrači znaju da tokom trajanja ugovora klub mora plaćati njihovu platu. Klubovi sada pitaju svoje igrače da pregaze principe postignutog dogovora. Ako klubovi insistiraju na smanjenju plate onda bi fudbaleri trebali imati izbor kao i ostali zaposleni. Ako dođe do smanjenja plata sami igrači moraju imati opciju da raskinu ugovor sa klubom bez nadoknade", izjavio je agent Belgijanca.

Problemi za Totenhem, ali i PL, se samo gomilaju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke