Smena? Igrao je finale Lige šampiona, večeras igra za posao? Šta je trulo pod Ajfelovom kulom?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 24.11.2020.
09:39
Izvor: Sportske.net

Izgleda da između zida i trenera PSŽ nema ničega. Već sutra bi mogao da bude nezaposlen...

EPA-EFE/Matt Childs
EPA-EFE/Matt Childs

Povezane vesti

Da li smo stigli do kraja?

Posle par godina preganjanja, sukoba unutar kluba, demonstracije moći, PSŽ bi mogao da ostane bez trenera već večeras.

Pritisak na Tuhela je ogroman, ako ne pobedi Lajpcig, to je kraj priče, makar tako tvrde mediji. Poraz od Monaka je usijao atmosferu, a kritike se ređaju, priča se da će gazde iz Katara veoma brzo sankcionisati loše rezultate.

Kako tvrdi novinar Džonatan MekHardi koji na RMC radi kao stručni konsultant, situacija je postala neodrživa. Naime, problem je u sledećem. PSŽ pobeđuje na individualni kvalitet u ligi, a Tuhel sem toga da igra sa četiri napadača, odnosno ofanzivca, Nejmarom, Mbapeom, Di Marijom i Keanom ili Ikardijem nema rešenja.

"To prolazi u Francuskoj jer imaju mnogo bolje igrače, u Evropi nikako. Tuhel prodaje priču da je tim slab defanzivno i da mora da igra na gol više, nije istina, on nema autoritet da natera svoje igrače da se brani. Ovo je najgori PSŽ od 2012. i dolaska Ibrahimovića i Tijaga Silve", kaže MekHardi.

baner


Priča se da Leonardo čeka poziv iz Dohe, da sigurno Tuhel neće ostati trener čak i ako preživi u Ligi šampiona. Naime, njegov ugovor ističe na kraju sezone, neće mu biti ponuđen produžetak ni da se dokopa "Klempavka".

On je svestan da mu izmiču stolicu, priča se da je u paranoji, da istupi u javnosti nisu samo napad na novinare, da priča o unutrašnjim razmiricama u klubu, odnosno daje povod da se o tome piše i to je novi sukob sa Leonardom koji ionako hoće na sve načine da dovede Alegrija.

Ali, i Brazilac zavisi od odluke kraljevske porodice koja će dati konačnu reč. Nejmar će ostati, njega Tuhel vidi kao osnovu projekta, ali bi novi trener možda i mogao da natera Mbapea koji ne voli Nemca da se predomisli i potpiše novi ugovor.

baner

U ovom trenutku situacija je jasna, ako ne pobede večeras, a Junajted savlada Bašakšehir, Parižani će biti na korak od ispadanja. To bi značilo da neće čekati i da bi već pre prvenstvenog meča protiv Bordoa u subotu popodne.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 24.11.2020
14:02
avatar
Mad Max
Tuesday, 24.11.2020
12:18

Tolike pare imaju ne mogu da kupe krštenog defanzivca godinama, a igraju u francuskoj ligi koja je rasadnik.