Šok - Na klupi Barse čovek za koga nikada niste čuli?!

Autor: Milovan Longinov
petak 24.09.2021.
23:36
Izvor: Sportske.net

Vest je preneo pouzdani izvor!

EPA-EFE/LAVANDEIRA JR
EPA-EFE/LAVANDEIRA JR

Povezane vesti

Barselona je odbrojala dane Ronaldu Kumanu, čeka se još samo najbolje rešenje za njegovu zamenu, a od večeras je na listi novo ime.

Znate li ko je Oskar Garsija?

Verujemo da je mali broj ludi upućen u rad ovog trenera, koji zasigurno poseduje kvalitet, ali da li dovoljan za najvruću klupu u Evropi?

Oskar Garsija je trenutno na klupi francuskog Remsa, ima 48 godina, a trenerskim poslom bavi se još od 2009. godine kada je bio ni manje ni više nego desna ruka Johana Krojfa na klupi Katalonije!

Oskar Garsija je dete Barselone, rođen je u Sabadelju u Kataloniji, prošao je sve mlađe kategorije u "La Masiji", a za prvi tim je odigrao 69 utakmica i postigao čak 21 gol, iako nije bio standardan tokom šest sezona (1993-1999). U prvi tim ga je uveo baš Johan Krojf, a kasnije je igrao za Albasete, Valensiju, Espanjol i Ljeidu u kojoj se povukao 2005. godine.

Nakon što je bio desna ruka Johanu, radio je kao trener u "La Masiji", da bi prvi samostalni trenerski posao dobio kod Đordija Krojfa u Makabiju iz Tel Aviva 2012. godine! Sadašnji Barsin funkcioner i sin Johana Krojfa tada je kao sportski direktor doveo Oskara Garsiju u Makabi. Zanimljivo, Garsija je Makabiju doneo titulu nakon 10 godina, ali je odmah posle prve sezone napustio Izrael iz privatnih razloga.

Kratko je vodio Brajton, da bi se potom ponovo vratio na kratko u Makabi, i potom iste, 2014. preuzeo Votford. Najveći posao dočekao je 2015. kada je preuzeo RB Salcburg sa kojim je osvojio dve vezane duple krune. Kasnije je vodio još i Sent Etjen, Olimpijakos i Seltu, pre nego što je novembra prošle godine preuzeo francuski Rems. 

Njegovo prijateljstvo sa porodicom Krojf, pre svega sada sa Đordijem, koji je važan funkcionier u Barseloni, dovelo ga je na listu potencijalnih zamenika za Ronalda Kumana. 

Istina da je Katalonac, da poseduje Barsin DNK, što mnogi navijači ističu kao važne stavke pri izboru novog trenera, da li je baš pravi izbor, u ovako delikatnom trenutku, čovek koji je tokom 10-godišnje trenerske karijere vrhunac doživeo u Austriji sa RB Salcburgom i za koga je vrlo verovatno malo ko čuo?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke