Šok na ''Meaci'' - Inter primio dva gola u drugom produžetku i ispao iz kupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.12.2023.
23:33
Izvor: Sportske.net

Lautaro je mogao sve da reši mnogo ranije...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Još jedno veliko iznenađenje u osmini finala Kupa Italije!

Dan posle Napolija, koji je na svom terenu doživeo debakl u duelu sa Frozinoneom, svoje navijače razočarao je i Inter, aktuelni branilac trofeja.

''Neroazuri'' su večeras na svom stadionu posle preokreta u drugom produžetku poražen od Bolonje sa 2:1, pa će Bolonja biti rival Fiorentini u četvrtfinalu.

Posle ne mnogo sadržajnog prvog poluvremena, Inter je mogao do vođstva sredinom drugog, u 65. minutu, ali Lautaro Martinez nije iskoristio jedanaesterac - njegov udarac je zaustavio golman Ravalja.

Ostalo je 0:0 do kraja regularnog toka meča, iako je Inter imao mnogo više udaraca ka golu, pa se moralo igrati i još dva puta po 30 minuta u produžecima.

Tek što je počeo prvi produžetak, Inter je uspeo da povede. Sve se dogodilo posle kornera sa leve strane, odlično ga je izveo Dimarko, a Karlos Augusto je bio najviši u skoku pred golom Bolonje i udarcem glavom je poslao loptu u mrežu - 1:0.

Međutim, nije se Bolonja predavala, imala je vremena da uzvrati udarac i to je učinila u 111. minutu meča, odnosno u šestom minutu drugog produžetka, takođe posle kornera. Izveden je sa desne strane, Cirkze je uspeo da petom spreči da lopta ode u gol-aut i ujedno asistira Beukemi za izjdnačenje na 1:1.

Izjednačujući gol je dao dodatno samopouzdanje gostima koji su samo četiri minuta kasnije iz odlične kontre stigli do potpunog preokreta! Opet je Cirrkze bio u ulozi asistenta, on je povukao kontru koju je na kraju završio Endoj preciznim udarcem iskosa sa desne strane - 1:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke