Šok na ''Vandi''! Posle Barse, izgubio i Atletiko!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.12.2021.
20:23
Izvor: Sportske.net

''Sumrak favorita'' u La Ligi večeras.

EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Posle Barselone, koja je danas poražena na svom ''Kamp Nou'' od Betisa sa 1:0, svoje navijače na ''Vandi'' je večeras razočarao i Atletiko koji je u Madridu poražen posle šokantnog preokreta od ekipe Majorke rezutatom 2:1!

Majorka se od početka meča opredelila za defanzivu, taj pristup je gostima bio od koristi tokom prvog poluvremena, ali je u nastavku domaći tim uspeo da nađe put do mreže golmana Reine.

Atletiko je konačno poveo u 68. minutu. Koke je sa centra igrališta poslao dugu loptu za Koreu, koji poto sa desne strane šalje loptu u peterac gde Mateus Kunja nespretno reaguje, ali je nenako uspeo da loptu prebaci iza gol linije - 1:0 za Atletiko.

Izgledalo je da su ''Jorgandžije'' prelomile meč u svoju korist, ali se Majorka nije predavala i u 80. minutu je stigla do izjednačenja.

Li Kang-In je odlično izveo slobodan udarac iskosa sa eve strane, centrirao je u kazneni prostor, gde je u gužvi najbolje skočio Franko Ruso koji zahvata loptu glavom ipogađa donji desni ugao gola nemoćnog Jana Oblaka - 1:1.

Do kraja je Atletiko pokušao da izvrši dodatni pritisak i vrati rezultatsku prednost, a trener gostiju je pojačao defanzivu uvođenjem srpskog internacionalca Aleksandra Sedlara.

I ne samo da Atletiko nije uspeo da dođe do pobede, nego je Kubo posle sjajne kontre u 90. minutu meča doneo preokret i sva tri boda ekipi Majorke - 1:2!

Doduše, mogao je Atletiko do izjednačenja u nadoknadi vremena, ali veliku priliku nije iskoristio Žoao Feliks.

Atletiko je sada na četvrtom mestu na tabeli sa 29 bodova, Majorka ima 19 na dvanaestoj poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke