Šok pred finale, Mančester Siti prodaje nezamenjive?!

Autor: Boris Jovanović
subota 29.05.2021.
09:38
Izvor: Sportske.net

Nije nemoguće, s obzirom na Pepov plan...

EPA-EFE/JOSE COELHO
EPA-EFE/JOSE COELHO

Povezane vesti

Na prvi pogled zvuči nestvarno, ali s obzirom na operacije koje planira Pep Gvardiola u prelaznom roku, nije nemoguće.

Naime, prema informacijama engleskih medija, kako bi finansirao najskuplji prelazni rok u istoriji fudbala, Mančester Siti planira da proda najmanje dve zvezde.

Podsetimo, tri mete su Kejn, Griliš i mladi levi bek Sportinga Mendeš, za ovog trećeg klauzula je 60 miliona, a sigurno da bi kapiteni Vile i Totenhema koštali blizu 300.

Deo novca jasno obezbediće vlasnici, ali se od Pepa očekuje da sastavi transfer listu, tačnije igrače koji bi mogli da popune kasu.

Najveće iznenađenje je Rahim Sterling. Tačno da nije imao sezonu kao neke prošle, ali svejedno, on je zvezda i simbol tima. Ipak, mnogo je rešenja na spoljnim pozicijama, Englez je u najboljim godinama, ima cenu na tržištu, moguće je da bi klubovi sa kontinenta pohrlili da ga dovedu. 

Što se Rijada Mareza tiče, on želi da igra standardno, što je u Sitiju nemoguče, već se pričalo da želi da ode u Pari Sen Žermen ili eventualno Real, hoće ga i Arsenal, ali "Guneri" nemaju novca za ovakve transfere. Siti će gledati ka velikanima van Engleske kada su u pitanju ovakvi transferi, pogotovo Sterling koji je do sada bio nedodirljiv.

Još dvojica igrača koji bi mogli da napuste klub su Laporte, Baskijac je izgubio mesto od Stonsa, kao i Gabrijel Žesus, igrač koji nikada nije pokazao da može da nasledi Aguera. Brazilac je i dalje mlad i sigurno da bi bez problema mogli da ga prodaju.

Šta će od svega biti videćemo, Gvardiola je rekao da ishod finala neće promeniti njegove, ni planove kluba za leto, ali svakako Mančester Siti će i tokom pauze biti na naslovnim stranama. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke