Šok u Firenci - autogol ponovo doneo sreću Juventusu, Venuti tragičar!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 02.03.2022.
22:56
Izvor: Sportske.net

Kao protiv Sasuola.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa stigli su večeras do pobede protiv Fjorentine u Firenci 1:0 u prvom meču polufinala Kupa Italije, autogolom Venutija u prvom minutu nadoknade vremena.

Delovalo je da će mreže ostati mirne do samog kraja, ali je nakon odlične akcije "Bjankonera", mreža Viole kapitulirala zahvaljujući očajnoj reakciji fudbalera Fjorentine, baš kao što je nedavno bio slučaj i protiv Sasuola.

Prvu ozbiljnu priliku za domaćina imao je Đakomo Bonaventura, koji u 15. minutu nije iskoristio "poklon" golmana Juventusa Matije Perina, već je šutirao daleko preko gola.

Desetak minuta kasnije oprobao se Biragi iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac završio preko gola. Bio je to šut daleko od onog kakav ume kapiten Fjorentine.

Slobodnom udarcu je prethodio faul Manuela Lokatelija nad Lukasom Toreirom. Vezista Juventusa bio je pregrub i laktom udario u glavu rivala.

U 26. minutu domaćin je imao najbolju priliku. Ikone je prošpartao po desnoj strani iz tranzcije i pravo je čudo kako ovaj odličan udarac u dalji ugao nije završio u golu.

U 31. minutu došlo je do oštrog duela Nikole Milenkovića i Mojzea Kena, gde je Italijan izvukao deblji kraj, ali srpski štoper nije bio sankcionisan.

Pet minuta kasnije Toreira je šutirao preko gola.

U finišu meča odsečeni Vlahović je uputio jedini udarac ga golu Fjorentine, ali mu je ovaj pokušaj izblokirao Milenković, što je razljutilo napadača, ionako izrevoltiranog zbog zvižduka sa tribina.

Prvo poluvreme završeno je bez golova, a u nastavku je Alegri ubacio Huana Kvadrada umesto indisponiranog Akea.

Ikone je i u nastavku mučio De Šilja i Juventus, a već u 47. minutu odlično je šutirao i pogodio stativu.

Prvu veliku priliku na meču za Juventus imao je Vlahović u 56. minutu, ali njegov pokušaj lopta lako osujetio Teraćanu.

Nedugo zatim oprobao se i Biragi na suprotnoj strani, ali je njegov udarac lako ukrotio Perin.

U 79. minutu Kvadrado je iz teške pozicije izvukao maksimum i pogodio samo spoljni deo mreže.

Kako se meč bližio kraju, Juventus je pritiskao rivala, ali se malo ko nadao da će domaćin kapitulirati. Ko zna šta bi bilo da Venuti nesrećnim potezom nije doneo radost "Staroj dami", koja će u Torinu imati daleko lakši zadatak i izbori finale u Rimu protiv boljeg iz duela Milana i Intera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke