Šok u LŠ Azije - Al Hilal ispao!

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.04.2024.
22:10
Izvor: Sportske.net

Pobeda u revanšu bila nedovoljna.

Al Hilal FC
Al Hilal FC

Povezane vesti

Fudbaleri Al Hilala nisu uspeli da se plasiraju u finale Lige šampiona Azije pošto su danas u revanšu pobedili Al Ain 2:1, nakon što su u prvom susretu poraženi 2:4. 

Al Hilal je odlično otvorio meč i poveo već u četvrtom minutu pošto je Ruben Neveš izveo sigurno najstrožu kaznu sa 11 metara za 1:0.

Ali, već u 12. minutu Al Ain je izjednačio pošto je Erik iskoristio asistenciju Nadera, a strelac izjednačujućeg gola je posle nekoliko minuta morao i da napusti teren zbog povrede. 

Al Hilal je nastavio da napada i da stvara šanse, a u 51. minutu stigao je do novog vođstva. Al Davsari je pokupio jednu odbijenu i iskosa sa leve strane poslao loptu u dalji ugao za 2:1.

Domaćima je nedostajao još jedan gol za egal i Al Hilal je očekivano krenuo na sve ili ništa. Sergej Milinković-Savić je u 63. minutu bio blizu gola, kada je praktično sa gol linije intervenisao defanzivac Al Aina. 

U finišu je Al Hilal imao još dve prilike, novu je propustio Sergej u 87. minutu, ali je rezultat ostao nepromenjen. 

Tim Ernana Krespa uspeo je da odoli svim napadima Al Hilala i plasira se u veliko finale gde će se sastati sa boljim iz meča Ulsan - Jokohama Marinos, koji u sredu igraju revanš. Prvi meč dobio je Ulsan rezultatom 1:0. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke