Šokantno otkriće - Pike u centru skandala izvlačio novac sa predsednikom FS Španije

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 18.04.2022.
09:46
Izvor: Sportske.net

Neverovatna otkrića.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaler Barselone Đerar Pike sklopio je dogovor sa prvim čovekom Fudbalskog saveza Španije Luisom Rubijalesom prema kojem su imali misiju da dovedu Superkup ove zemlje u Saudijsku Arabiju.

Ekskluzivnu informaciju potrkepljenu audio snimcima u javnost je plasirao "El Confidencal" i u njima se otkriva da je Luis Rubijales pozvao Žerara Pikea kako bi zajedno sa igračevom kompanijom Kosmos vrbovali vlasti Saudijske Arabije da se Superkup Španije održi u Rijadu, a za uzvrat će defanzivac Barselone dobiti šest miliona evra!

Celokupna svota novca koja je pripala španskom Savezu na potpisani ugovor je 40 miliona evra za svako izdanje, dok je Pikeu i njegovoj kompaniji obećano šest, odnosno 24 za šestogodišnju saradnju. Rubijales je pokušao da sakrije ime štopera Barse u svim ugovorima, ali je ono ipak dospelo u javnost.

"Da vidimo, Rubi (op.aut. Luis Rubijales), kada je novac u pitanju. Ako bi Realu išlo osam miliona... Dođavola osam ide Realu i isto toliko Barseloni... Ostali su plaćeni dva miliona i jedan, znači to je 19, a ti daješ federaciji šest miliona i tebi ostaje šest, istisnemo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći", kazao je u jednom od razgovora Đerar Pike svom "pajtosu".

Rubijales je 15. decembra 2019. godine čestitao Pikeu na sklopljenom poslu, što se čuje u audio snimcima. Super kup Španije je 2020. po prvi put odigran u Rijadu.


Podsećamo, prošle godine je "El Confidencal" objavio audio snimke predsednika Real Madrida Florentina Pereza koji je bio umešan u brojne razgovore i diskreditovanja sopstvenih fudbalera i trenera zbog čega je prvi čovek "kraljevskog kluba" podneo i tužbu protiv ovog medija.

Pikeovu Barselonu danas očekuje meč sa Kadizom u kojem su favoriti i pokušaće što pre da se oporave od eliminacije iz Lige Evrope. Ponudu pogledajte na AdmiralBet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke