Šokovi na "Enfildu" i "Etihadu" - Liverpul prokockao sve, Siti pao pod Zahom!

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.10.2021.
17:57
Izvor: Sportske.net

Svašta se dešavalo na Ostrvu ovog popodneva.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula i Brajtona odigrali su nerešeno 2:2 (2:1) na "Enfildu" u utakmici 10. kola Premijer lige, dok je Mančester siti poražen na svom terenu protiv Kristal Palasa!

Dva velika kiksa Klopovog i Pepovog tima koji su omogućili Čelsiju da se potpuno osame na čelu tabele sa tri boda viška u odnosu na Liverpul.

U prvom poluvremenu Liverpul je bio potpuno dominantan tim i svojom poslednjom linijom ekipe naterali su Brajton da igra na svojoj polovini.

Pritisak je bio evidentan od samog starta i nakon četiri minuta igre Mohamed Salah je u svom karakterističnom prodoru po desnom boku video samog Džordana Hendersona, uputio mu povratni pas, a kapiten Liverpula lepim udarcem matirao Sančeza.

Nastavili su "crveni" sa svojom karakterističnom igrom, Brajton je šanse tražio preko kontranapada i uopšte nisu bili bezopasni, ali ih je na kolena bacio Sadio Mane svojim pogotkom u 24. minutu posle perfektnog centaršuta Okslejd-Čembrlena koji je zamenio povređenog Nabija Keitu.


Ubrzo je na semaforu bilo 3:0, nakon pritiska Sadija Manea na golmana Sančeza. Ovaj je napucao Senegalca i lopta se odbila u mrežu. Međutim, VAR je konstatovao da je Mane igrao rukom i pogodak je poništen.

Tada na scenu stupa neugodni Brajton. Mvuepu je svojim dalekometnim udarcem iznenadio i lobovao Alisona za 2:1, a u nastavku su krenuli na sve ili ništa i potpuno izbacili odbranu Liverpula iz koloseka. Trosar je uspeo da izjednači posle asistencije Lalane, a Alison je nekoliko puta morao da "vadi" svoj tim. Trosaru je 15 minuta pre kraja poništen pogodak zbog ofsajda, a prethodno je i Salahu iz istog razloga učinjeno isto.

Velike muke doživeo je Mančester siti na svom "Etihadu" protiv Kristal Palasa. Pep Gvardiola nije dočekao svoju 200. ligašku pobedu na klupi Sitija u ovom kolu, pošto je već nakon šest minuta igre gost vodio zahvaljujući Vilfredu Zahi. Stvari su se zakomplikovale za domaće nakon crvenog kartona Ajmerika Laporta koji je neshvatljivo i nespretno zaustavio Zahu u situaciji kada bi ovaj išao sam na Edersona. Nije Siti uspeo do kraja utakmice da se izvuče, štaviše sjajni Galager koji je asistirao kod pogotka Zahe i sam biva strelac za konačnih 0:2!

Barnli je morao da krene, a Brentford malo da se zaustavi. Svega 36 minuta igre bilo je neophodno ekipi Šona Dajča da bombarduje rivala sa tri pogotka, a kada se na to doda da je Korneova završnica poništena, onda je jasno o kakvoj se dominaciji radilo.  Vud, Loton i odlični Korne su se upisivali, da bi Brentford Samana Godsa umanjio u finišu i postavio 3:1.

Čelsi se dosta dugo "patio" protiv Njukasla na "Sent Džejms parku", da bi na scenu stupio Ris Džejms sa dva gola, a tačku na susret stavio je Žoržinjo pogodivši sa penala za 0:3.

Golom Če Adamsa, Sautempton je trijumfovao protiv Votforda, koji nije uspeo da zadrži momentum sa prošle utakmice kada su napunili mrežu Evertona na gostovanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Sunday, 31.10.2021
07:43

Kakav gol za 2:1, verovatno će biti jedan od najlepših u sezoni, a ovde napisano kao eto tako neki gol. Liverpul na kraju imao i mnogo sreće, tj. Alison ih vadio nekoliko puta. Čelzi msm da nema premca u ovoj sezoni i da će relativno lako osvojiti titulu. Dobar je i momentum MU posle prošlog kola. Ronaldo pokazao kada treba biti onaj pravi iako ima 36 godina. Ima još šanse za MU da bude u top 4. Raspored na kraju sezone Čelzi MCity Liverpul MU