Solskjer, 80 zimskih miliona i senka naslednika nad "Old Trafordom"?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 18.10.2021.
11:30
Izvor: Sportske.net

Koliko mu je ostalo vremena?

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Kako smo i pisali juče, Mančester Junajted i dalje ima poverenja u Solskjera, on će dobiti još vremena da sredi tim, ali to poverenje je oročeno. Naime, ne radi se o nedeljama, ali ukoliko klub bude nastavio sa lošim igrama, problem će postati veći.

Bord je nameravao da uloži novac u zimski prelazni rok, Norvežanin bi dobio oko 80 miliona evra za kupovine, ali ako zaostane u borbi za titulu, taj novac će čekati novog trenera.

Naime, u slučaju da se situacija dodatno pogorša, klub će se verovatno okrenuti najvećem imenu na tržištu, Antoniju Konteu.

On je odbio Totenhem, ne razmišlja o Njukaslu, na odmoru je ove sezone, ali bi poziv "Đavola" sve promenio. Da je neka druga klupa u pitanju ne bi pristao da preuzme tim usred sezone, ali ovo bi bila drugačija situacija, voz za Junajted obično prolazi samo jednom.

No, do toga ima vremena, prema jednom scenariju, koji je pomenuo u svom podkastu Fabricio Romano, Norvežaninova klupa će se zaljuljati, ako ne dobije Atalantu i u teškom rasporedu nastavi seriju bez pobede do sledeće prvenstvene pauze. Podsetimo, Mančester Junajted dva puta igra sa Atalantom u Ligi šampiona, između tih mečeva čeka ih najveći derbi sa Liverpulom i dueli sa Totenhemom i gradskim rivalom Sitijem. Ako u šampionatu nastavi seriju bez pobeda, Solskjer će verovatno zaostati u trci za titulu (ukoliko se u njoj uopšte nalazi) i kako rekosmo, klub neće ulagati novac u januaru.

Zameraju mu se loše partije Sanča, efekat "Ronaldo" je izbledeo, a kako reče Geri Nevil, čim se tim sastao sa jačim rivalima videle su se sve šupljine.

Solskjer je produžio ugovor do 2024. klub ga vidi kao dugoročno rešenje, ali još jedna sezona bez trofeja, odnosno pet sušnih godina bi verovatno značilo kraj...

Samo, ako ekipa nastavi ovako da igra, teško da će Ole izdržati do juna...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke