Solskjer: "Finale odskočna daska za budućnost najvećeg kluba na svetu"

Autor: Milovan Longinov
utorak 25.05.2021.
23:40
Izvor: Sportske.net, Beta

Norvežanin na pravi način najavio evropsko finale.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je danas da bi finalna utakmica Lige Evropa protiv Viljareala mogla da bude "odskočna daska za veliku budućnost".

"Ovo je najbolji klub na svetu. To je zadovoljstvo i pritisak Mančester junajteda. Na to su igrači spremni. Ne bi ovde bili da nisu vrhunski igrači. Ovo su velike noći za nas. Finale bi moglo biti odskočna daska za veliku budućnost", rekao je Solskjer.

Fudbaleri Mančester junajteda igraju u sredu finale Lige Evropa protiv Viljareala, u poljskom Gdanjsku.

Solskjer, koji je kao igrač Junajteda osvojio titulu prvaka Evrope, kao trener još nije osvojio trofej, a u Junajtedu je od sezone 2018/19.

"Ovo je tim koji smo obnovili u poslednjih nekoliko godina. Nadam se da je ovo početak nečeg većeg", dodao je Solskjer.

Solskjer je rekao i da je "blago uveren" u pobedu protiv Viljareala, koji je u španskoj Primeri sezonu završio na sedmom mestu.

"Ova grupa igrača radi godinu i po dana zajedno. Sledeći korak za njih je uživanje u ovakvoj utakmici", rekao je Solskjer.

Nastup kapitena Junajteda Harija Megvajera i dalje ne neizvestan, nakon što je pre dve nedelje doživeo povredu ligamenata skočnog zgloba.

Megvajer je na štakama bio do prošle nedelje, ali je ipak otputovao u Gdanjsk. On nije učestvovao na današnjem treningu.

Zbog povrede kolena u finalu neće igrati Fil Džons i Entoni Marsijal


Prema navodima medija još nije poznato ko će biti na golu Junajteda u meču protiv Viljareala, David de Hea je sjajno branio u polufinalu Lige Evrope protiv Rome, a u poslednje vreme dobro partije pružio je i Din Henderson.

"Uvek je teško izostaviti igrača, ali to je tako tokom cele sezone", rekao je Solskjer.

Sa timom je u Poljsku otišao i proslavljeni bivši trener Ser Aleks Ferguson.

U finalu Lige šampiona, 26. maja 1999. godine Solskjer je postigao gol protiv Bajerna (2:1), za osvajanje Lige šampiona, dok je na klupi bio upravo Ferguson.

"On je poseban čovek, poput fudbalske enciklopedije. Dovoljno je da dok jedemo u restoranu, igrači mogu da ga pitaju o nečemu o čemu razmišljaju. Svoju karijeru dugujem njemu", dodao je Solskjer.

Datum finala važan je za Junajted, jer se poklapa sa rodjenjem Ser Meta Bejzbija, 1909. godine, a on se smatra "ocem osnivačem" kluba.

Finale Lige Evrope između Mančester junajteda i Viljareala igra se sutra u Gdanjsku od 21.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke