Solskjer nakon šokantnog poraza otkrio zašto je zamenio Ronalda, šta je želeo od Matića?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 15.09.2021.
12:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Mančester junajted je sinoć izgubio u Bernu od Jang Bojsa sa 1:2, u prvom kolu Lige šampiona, golom u petom minutu nadoknade vremena.

EPA-EFE/PETER KLAUNZER
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Povezane vesti

Trener fudbalera Mančester junajteda Ole Gunar Solšer rekao je da je u drugom delu utakmice protiv Jang Bojsa morao da zameni Kristijana Ronalda i Bruna Fernandeša i da će ekipa izvući pouke iz poraza u Švajcarskoj, u prvom kolu Lige šampiona.

Mančester junajted je sinoć izgubio u Bernu od Jang Bojsa sa 1:2, u prvom kolu Lige šampiona, golom u petom minutu nadoknade vremena.

Junajted je poveo golom Kristijana Ronalda u 13. minutu, a izjednačio je Nikolas Moumi Ngamaleu u 66. minutu.

Pobedu švajcarskoj ekipi doneo je Džordan Sibačo golom u petom minutu nadoknade vremena, nakon velike greške Džesija Lingrada koji je hteo da vrati loptu golmanu Davidu De Hei, ali je to loše uradio i dodao do Sibača.

Solšer je u 72. minutu zamenio Ronalda i Fernandeša i uveo Nemanju Matića i Lingarda, a na konferenciji za novinare upitan je da prokomentariše tu odluku.

"Utakmica je trajala više od 70 minuta, oni su mnogo pretrčali, na utakmici u subotu i protiv Jang Bojsa. Takodje i veštačka podloga je uzela danak. Želeli smo Nemanjino iskustvo da stane na loptu i Džesijeve noge. Ronaldo je izuzetan, ali moramo da ga čuvamo i mislio sam da je to pravi trenutak da ga izvedem", rekao je Solšer, preneo je Skaj.

Junajted je od 35. minuta igrao sa desetoricom pošto je Aron Van-Bisaka isključen zbog starta na Kristoferu Martinsu.

"Razumem zbog čega mu je dao crveni karton, pošto je Aron otišao predaleko. To nije bio opasan start pošto ga je udario u prednji deo stopala. Znamo da ponekad ima opasnih povreda, ali to nikada nije iz zle namere ili bezobzirnosti. Ali, ovo je verovatno bilo neiskusno, bez lopte... Bilo nam je teško da igramo sa desetoricom", naveo je Solšer.

"To je fudbal na najvišem nivou. Nedostatak koncentracije, napraviš grešku i odmah te kazne. To smo prošle godine uradili u Evropi, primili smo dva nespretna gola posle kontranapada i izgubili smo od Bašakšehira", dodao je on.

Govoreći o potezu Lingarda, Solšer je rekao da je on pogrešio i da se to dogadja u fudbalu.

"Da Džesi ponovo može da bude u toj situaciji, okrenuo bi stopalo na drugu stranu. Izvući ćemo pouke. Znamo da sada imamo teži zadatak nego prošle sezone, ali svi su tada mislili da ćemo da prodjemo sa dve pobede. Potrebno vam je 10 ili 12 bodova, da pobedite sve četiri utakmice kod kuće i možda jednu na strani", naveo je trener mančesterske ekipe.

"Nismo iskoristili priliku da osvojimo tri boda, ali sada nas čekaju dve utakmice na našem stadionu i koncentrisaćemo se na njih", dodao je Solšer.

Junajted će za dve nedelje na Old Trafordu igrati protiv Viljareala, koji je u prvom kolu odigrao nerešeno 2:2 protiv Atalante.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke