Solskjer oduševljen - ko je zver, a ko čovek?

Autor: Aleksandar Golubović
subota 14.08.2021.
16:44
Izvor: Sportske.net

Igrači na skeneru Norvežanina.

EPA-EFE/Michael Regan
EPA-EFE/Michael Regan

Povezane vesti

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer prirodno je bio oduševljen igrom svog tima u ubedljivoj pobedi protiv Lidsa 5:1 na otvaranju sezone.

Meč su obeležili trostruki strelac Bruno Fernandes i četvorostruki asistent Pol Pogba, a upravo su Portugalac i Francuz zavredeli najveću pažnju, ali daleko od toga da su bili jedini na "skeneru" Norvežanina.

"Bruno voli da rizikuje. On je igrač Mančester junajteda. Kada si napadač u takvom klubu potrebno ti je samopouzdanje i arogancija", istakao je Norvežanin komentarišući het-trik portugalskog asa.

Nije krio oduševljenje današnjom igrom dodajući da je ovo put koji treba da sledi Junajted.

"Želim da ih vidim kako trče, napadaju, rizikuju...Izgledamo spremni za tako nešto, a neki od igrača nisu igrali više od 45 minuta", rekao je Solskjer.

Istakao je da ima odlične odnose sa Polom Pogbom još od detinjstva francuskog veziste.

"Danas je bilo dovoljno samo da izađete na teren i uživati, dok to nije bio slučaj tokom 45 minuta igre protiv Evertona. Dali smo mu slobodu da "luta" gde god želi i napada loptu", kazao je norveški stručnjak.

Pohvalio je i nastup reprezentativca Škotske Skotija Mektominaja, koji se nije toliko isticao u pripremnom periodu.

"On je zver u psihičkom smislu. Može da trči ceo dan i sada je u pravoj formi. Mislim da je bio odličan", rekao je Solskjer, koji je pohvalio i igru švedskog štopera Viktora Lindelofa, asistencija u jednom od tri gola Bruna Fernandesa.

Pohvalio je i napredak Mejsona Grinvuda, koji se ovog popodneva upisao u strelce, a onda je progovorio i o atmosferi na stadionu.

"To je čovek u poređenju sa dečakom od pre dve godine. Odluševljen sam kako je prošao pripreme da bi sada bio na vrhunskom nivou. Kada vidite kako navijači prilaze stadionu, to stvara raspoloženje. Ponovo dobijate "leptire" u stomaku, igra postaje važna. Osetili smo dodatnu odgovornost. Oni su jako važni za nas", rekao je Solskjer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke