Sonov "ubod" paralisao "Enfild", Dijaz sačuvao "mršave" šanse za kvadripl!

Autor: Lazar Nikolić
subota 07.05.2022.
22:38
Izvor: Sportske.net

Mančester siti u odličnoj poziciji da odbrani titulu prvaka Engleske.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula i Totenhema remizirali su 1:1 u derbiju 36. kola engleske Premijer lige.

Dobro je krenuo Totenhem na startu utakmice. Imali su "pevci"  dva dobra pokušaaja u prvih 15 minuta, šutirali su Bentankur i Kejn, ali nije bilo pogotka.

Prvu veliku priliku za domačina propustio je Luis Dijaz na isteku pola časa igre. Njegov udarac glavom odbranio je golman Totenhema Ljoris.

Pet minuta pre isteka prvog poluvremena, Van Dajk je bio najviši u skoku, dobro je šutirao, ali nije imao sreće, lopta je posle njegovog udarca pogodila prečku. Nekoliko minuta kasnije veznjak Totehenam Hejbjerg zatresao je stativu Alisnovog gola.

"Enfild" je zanemeou 56. minutu, sjajnu akciju Kejna i Emersona, golom je krunisao Korejanac Heung-MIn Son.

Primljen pogodak "paralisao" je ekipu Jirgena Klopa, koja je delovala neprepoznatljivo u narednih dvadesetak minuta, ali je Luis Dijaz ponovo pokrenuo "crvene". Šutirao je Kolumbijac sa preko dvadeset metara, lopta je na putu do gola zakačila Bentankura i prevarila Ljorisa zaizjednačenje.

Do kraja susreta Liverpul je pritiskao, konstantno se igralo na polovini tima koji vodi Antonio Konte, ali uzalud, nije bilo promene rezultata.

Nakon 35 odigranih utakmica Liverpul deli prvo mesto sa Mančester sitijem, obe ekipe imaju po 83 boda, ali "Građani" imaju meč manje. Totenhem je peti sa 62 boda i još uvek je u igri za plasman u Ligu šampiona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke