Barsina surova kazna Sosijedadu!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.11.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Pobeda Barse u nadoknadi vremena posle brojnih propuštenih prilika domaćina.

EPA-EFE/Juan Herrero
EPA-EFE/Juan Herrero

Povezane vesti

Uzdrmana porazom od Reala un ''El klasiku'' u prošlom kolu, Barselona je večeras bila na novom velikom iskušenju, protiv Real Sosijedada u gostima.

I zaista je prošla kroz velika iskušenja, pogotovo tokom prvog poluvremena kada su domaći propustili nekoliko odličnih prilika, a na kraju je sve promašaje Sosijedada kaznio Arauho, golom u nadoknadi vremena za konačnih 1:0 za Barselonu!

Posle ovakvog epiloga Barselona je ostala na trećem mestu sa 27 bodova, a Sosijedad je na šstoj poziciji s 19 bodova.

Barenećea je posle 27 sekundi mogao da dovede Sosijedad u vođstvo, ali je Ter Štegen sjajno intervenisao i to je bila odlična najava onoga što smo mogli da vidimo u prvom poluvremenu ove utakmice.

Domaći tim je nastavio da stvara prilike, pretili su i Munjoz, pa Merino, zatim Takefuša Kubo u 16. minutu kada je Ter Štegen još jednom sačuvao mrežu.

Posle kraćeg zatišja je i Zubimendi bio u odličnoj prilici, ali opet je golman Barse izašao kao pobednik.

Dve sporne situacija u finišu prvog poluvremena, u kaznenom prostoru domaćih. Prvo je Levandovski oboren na ivici šesnaesterca, u nastavku akcije je došlo do kontakta Zubeldije i Žoao Feliksa, ali se sudija nijednom nije oglasio, baš kao ni VAR soba, pa je ostalo 0:0 do kraja prvog poluvremena.

I drugo poluvreme je donelo jednu spornu situaciju, ali u kaznenom prostoru Barselone, kada je Ojarzabal bio oboren u 66. minutu, ali posle reakcije iz VAR sobe procenjeno je da nema elemenata za jedanaesterac.

Pet minuta kasnije ponovo je golu Barselone zapretio Barenečea, ali opet je Ter Štegen ostao nesavladan.

Posle toga domaći nisu bili više tako konkretni kao u prvom poluvremenu, a baš kao u tom delu igre, ponovo je finiš protekao u boljoj igri Barselone. 

Na ulasku u nadoknadu vremena, Barsa je pretila preko Arauha, pa Gavija, ali se i golman domaćih Remiro istakao.

Međutim, to je bio uvod u ono što se dogdilo na isteku trećeg minuta nadoknade kada je Arauho na centaršut Gundogana sa leve strane zatresao mrežu domaćih.

Sudija je najpre signalizirao ofsajd, ali posle provere u VAR sobi, slavlje Katalonaca je moglo da počne - 0:1!

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke