Sosijedad konačno razbio ''prokletstvo domaćeg terena''!

Autor: Darko Mitrović
petak 15.03.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda favorizovanog domaćina, prva posle tri i po meseca na domaćem terenu.

EPA-EFE/Juan Herrero
EPA-EFE/Juan Herrero

Povezane vesti

Utakmicom u San Sebastijanu između Real Sosijedada i Kadiza počelo je 29. kolo španske La Lige.

Sosijedad je opravdao ulogu favorita i trijumfovao rezultatom 2:0, što mu je prva pobeda na domaćem terenu još od 26. novembra prošle godine i trijumfa nad Seviljom od 2:1.

Ukupno, ovo je dvanaesti trijumf Sosijedada koji je sada šesti na tabeli sa 46 bodova, a Kadiz je ostao na 18. poziciji sa 22 boda i nalazi se u sve težoj situaciji po pitanju opstanka u ligi.

Sjajnu šansu su domaći imali preko Ojarzabala u 28. minutu kada je golman Ledezma fenomenalno intervenisao i izbio loptu u korner, ali odmah posle tog brzo izvedenog kornera Ledezma je savladan.

Lopta je bila ubačena sa desne strane, Ojarzabal ju je dočekao na prvoj stativi i petom prosledio u sredinu za Mikela Merina koji sa desetak metara snažno šutira pod prečku za 1:0!

U 41. minutu veliki kiks Rubena Alkaraza koji je ispred svog kaznenog prostora bukvalno poklonio loptu Ojarzabalu, ali ovaj u situaciji jedan na jedan sa golmanom nije bio precizan i ovaj poklon nije iskoristio.

Na drugi gol se tako čekalo sve do 67. minuta, kada je Zakarjan, samo dva minuta pošto je zamenio Kuba, duplirao prednost Sosijedada. 

Bila je to sjajna akcija domaćih, Mendez je sa desne strane levom spoljnom poslao loptu u kazneni prostor, Ojarzabal je reagovao na isti način kao i kod prvog gola - petom je kroz noge uposlio Zakarjana koji je bio iza njega i iz peterca prosledio loptu u mrežu za 2:0.

Do kraja domaći su bez problema održali stečenu prednost koja je mogla da bude i ubedljivija, ali je Ledezma u finišu imao još jednu odličnu intervenciju.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke