Šou Osimena i Kvarackelije, Napoli "precrtao" i Sasuolo!

Autor: Mladen Heleta
subota 29.10.2022.
16:50
Izvor: Sportske.net

Osma uzastopna pobeda Napolitanaca u prvenstvu.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija nastavili su da nižu briljantne partije. Oni su u premijernoj utakmici 12. kola Serije A pobedili Sasuolo na domaćem terenu rezultatom 4:0 i sa 32 boda se učvrstili na prvoj poziciji na tabeli. Imaju šest bodova više i meč više od aktuelnog šampiona Milana.

Izabranici Lućana Spaletija vezali su osmi trijumf u šampionatu i istakli veoma ozbiljnu kandidaturu sa Skudeto, treći u istoriji kluba.

Blistali su ovosezonski lideri tima Viktor Osimen i Kviča Kvarackelija. Prvi je upisao het-trik, a drugi gol i dve asistencije.

Sve je na stadionu "Dijego Armando Maradona" bilo rešeno u prvom poluvremenu.

Već u četvrtom minutu je Sasuolo kapitulirao. Di Lorenco je centrirao sa desne strane, Kvarackelija glavom spustio loptu za Osimena, a Nigerijac odlično reagovao u petercu i veštim potezom zatresao mrežu, za 1:0.

U 19. minutu slična priča. Kvarackelija se, u svom stilu, poigrao sa Lopezom u šesnaestercu gostiju, poslao oštru loptu u peterac, a tamo je Osimen samo postavio nogu i pogodio metu, za 2:0.

Fenomenalni Gruzijac je u 36. minutu, nakon dve asistencije, postigao i gol. Rui je poslao izvanredan pas preko odbrambene linije Sasuola i bukvalno spojio Kvarackeliju sa golom, a usledio je savršen prijem i rutinska egzekucija najboljeg igrača dosadašnjeg toka Serije A, za 3:0.

U drugom poluvremenu je Napoli malo oborio ritam, a onda novi udarac u 77. minutu, kada je Osimen izašao sam pred golmana Konsiljija i matirao ga za 4:0. Bio je to prvi het-trik Nigerijca u dresu tima iz Napulja.

Gosti su meč završili sa igračem manje, zbog drugog žutog kartona Lorijenta u 84. minutu.

Sasuolo je trenutno deveti na tabeli sa 15 bodova na svom kontu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke