Šou Zabicera zasenio nesrećni Megvajer, Juve "na mišiće" srušio Sporting!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 13.04.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

U terminu od 21 sat, večeras su odigrane tri utakmice četvrtfinala Lige Evrope.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda remizirali su sa ekipom Sevilje na Old Trafordu rezultatom 2:2 u prvom međusobnom duelu.

Posebno je inspirisan bio Marsel Zabicer koji je sa dva gola u prvom poluvremenu umalo rešio pitanje pobednika na ovom meču, ali tako nije mislio Hari Megvajer...

U oba navrata je reprezentativac Austrije reagovao kao klasičan napadač, prvo je u 14. minutu iskoristio dodavanje Fernandeša i matirao Bonoa, da bi na isti način postupio i sedam minuta kasnije posle pasa Marsijala.

Imao je Mančester sve pod kontrolom u najvećem delu utakmice, sve do 84. minuta kada je Hesus Navas uz mnogo sreće i pomoći Malasije postigao gol nade za Andalužane.

A onda, neverovatno nesrećna reakcija ionako indiponiranog Harija Megvajera, lopta se od njegove glave odbila pravo u gol koji je tako poklonio rivalu odličan rezultat pred revanš u Španiji.

Reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj odigrao je čitav meč i zaradio žuti karton.

Dosta manje akcije bilo je u Torinu gde je Juventus minimalnim rezultatom pobedio tim Sportinga iz Lisabona.

Prvo poluvreme proteklo je bez mnogo uzbuđenja, Juve je morao da menja golmana zbog bola u grudima Šćešnog, pa je i Matija Perin imao nekoliko odličnih odbrana tokom meča.

U 62. minutu, u igru je ušao Dušan Vlahović, iz nje izašao Filip Kostić, a detalj koji je odlučio pobednika dogodio se u 73. minutu.

Posle centaršuta sa desne strane, loptu je udario Vlahović nakon čega se ista odbila do Federika Gatija koji je uspeo da je sprovede u mrežu posle gužve u petercu "lavova".

Nakon toga, istakao se Perin koji je odbranio dva čista zicera - prvo Pedru Gonšalvešu, potom i Beljerinu čime je spasio pobedu "bjankonera".

Najneizvesnije bilo je u Leverkuzenu gde je Bajer remizirao sa Rojal Unionom 1:1.

Posle ne preterano uzbudljivog prvog poluvremena, Belgijanci su poveli golom Viktora Bonifejsa u 51. minutu, da bi u 83. Florijan Virc postavio konačnih 1:1.

Revanš mečevi na programu su za sedam dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke