SP (kval) - Nejmar prestigao Pelea, Brazil "petardom" na Boliviju, Urugvaj bolji od Čilea

Autor: Mladen Heleta
subota 09.09.2023.
08:27
Izvor: Sportske.net

Očekivani rezultati.

EPA-EFE/Sebastiao Moreira
EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Povezane vesti

Rano jutros je kompletirano prvo kolo južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026. godine.

Južmoamerikanci ne menjaju svoj sistem, deset selekcija će odigrati čak 18 kola u ovim kvalifikacijama, ali sada je razlika u tome što će zbog proširenja Mundijala čak šest najboljih ekipa na tabeli izboriti plasman za završni turnir, dok će sedmoplasirani igrati internacionalni baraž.

Brazil je na svom terenu dominantno krenuo u novu kampanju, pošto je Bolivija savladana u Belemu rezultatom 5:1.

Nejmar se konačno pojavio na terenu i meč je otvorio promašenim penalom u 17. minutu. Bolivijce je načeo napadač Reala Rodrigo u 24. minutu, da bi igrač Barselone Rafinja duplirao prednost u 47. minutu.

Rodrigo je ponovo bio strelac u 53. minutu, da bi onda na scenu stupio Nejmar i pogađao mrežu Bolivije u 61. i 93. minutu. Između toga su gosti dali počasni gol preko Abrega u 78. minutu.

Sa ova dva gola Nejmar je postao najbolji strelac selekcije Brazila u istoriji, stigao je do brojke od 79 na "večnoj listi" pogodaka za nacionalni tim, čime je prestigao legendarnog Pelea, koji ima gol manje.

Urugvaj je na mitskom "Sentenariju" u Montevideu pobedio Čile sa 3:1. 

Fudbaler River Plejta Nikolas de la Kruz bio je dvostruki strelac u 38. i 71. minutu, pogodio je i Fede Valverde u 45. Pogodak za Čile postigao je iskusni Arturo Vidal u 74. minutu.

Podsetimo, juče je Argentina pobedila Ekvador sa 1:0, Kolumbija je istim rezultatom savladala Venecuelu, dok su Paragvaj i Peru remizirali bez golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke