SP, kval: Savršeni Danci, ''petarde'' Engleza i Poljaka!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.10.2021.
22:42
Izvor: Sportske.net

Iznenadili su jedino Albanci.

Beta/AP Photo/Joan Monfort
Beta/AP Photo/Joan Monfort

Povezane vesti

Grupa C

Švajcarska - Severna Irska 2:0

Švajcarci su u Ženevi ostvarili očekivanu pobedu i dodatno se učvrstili na drugom mestu na tabeli, iza Italije. Mreža Severne Irske prvi put se zatresla već u četvrtom minutu kada je pogodio Zakarija, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. Ipak, bolja igra Švajcaraca došla je do izražaja u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je Zuber postigao vodeći gol. Konačnih 2:0 postavio je Fasnaht pred kraj meča.

Tabela: Italija 14, Švajcarska 11, Severna Irska 5, Bugarska 5, Litvanija 3 boda.

Grupa F

Moldavija - Danska 0:4
Farska Ostrva - Austrija 0:2

Očekivan ishod i u Grupi F. Danska je bila veoma ubedljiva u Moldaviji, slavila je sa 4:0 i nastavila fantastičan niz u ovim kvalifikacijama - svih sedam pobeda uz gol-razliku 26:0!

Danci su praktično već u Kataru, a večerašnji trijumf su obezbedili već u prvom poluvremenu kada su postigli sva četiri gola. Skov Olsen je u 23. minutu doveo goste u vođstvo, Kjer je iz penala duplirao prednost deset minuta kasnije, a potom su pogađali i Norgard u 39. i Maele u 44. minutu.

Uspešni u gostima bili su i Austrijanci koji su slavili na Farskim Ostrvima golovima Lajmera u 26. i Zabicera u 48. minutu meča.

Tabela: Danska 21, Škotska 14, Izrael 10, Austrija 10, Farska Ostrva 4, Moldavija 1 bod.

Grupa I

Andora - Engleska 0:5
Mađarska - Albanija 0:1
Poljska - San Marino 5:0

Najubedljiviji su večeras bili Englezi i Poljaci. Englezi su protiv Andore ''brojali do pet''. Čilvel je u 17. minutu doveo goste u vođstvo, a Saka je pet minuta pre kraja prvog poluvremena povisio na 2:0.

U nastavku, Ejbraham je u 59. minutu postigao treći gol, a protivnika su dotukli Vard-Praus posle penala u 79. minutu i Griliš u 86. minutu susreta.

Za to vreme, Poljska je na svom terenu ispratila goste iz San Marina sa pet lopti u mreži. Sviderski je u desetom minutu postigao vodeći gol, a deset minuta kasnije Broli je postigao autogol. U nastavku, Kedziora je u 50. minutu postigao treći gol, a u finišu su pogađali i Buksa i Pjontek za konačnih 5:0.

Malo iznenađenje napravila je selekcija Albanije koja je golom Broje u 80. minutu savladala Mađarsku u Budimpešti sa 1:0.

Tabela: Engleska 19, Albanija 15, Poljska 14, Mađarska 10, Andora 3, San Marino 0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke