SP kval. - Veče ubedljivih pobeda favorita, izuzeci Grčka i Italija

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.09.2021.
22:47
Izvor: Sportske.net

Odigrano je još sedam kvalifikacionih mečeva.

Beta/AP Photo/Olivier Matthys
Beta/AP Photo/Olivier Matthys

Povezane vesti

Grupa B

Španija - Gruzija 4:0
Kosovo* - Grčka 1:1

Španija je u Badahozu savladala Gruziju sa 4:0, a tri gola su postignuta u prvom poluvremenu. Gaja je u 14. minutu postigao vodeći gol, a deset minuta kasnije Soler je pogodio za 2:0. Na treći gol čekalo se do 41. minuta kada je Tores bio strelac, a konačnih 4:0 postavio je Sarabija u 63. minutu. Domaći su tokom meča još dva puta zatresli mrežu, ali je u prvom poluvremenu Gaji poništen gol, a u poslednjim trenucima meča i Sarabiji posle reakcije iz VAR sobe.

Grčka je neprijatno iznenadila svoje navijače osvajanjem samo bod protiv selekcije tzv. Kosova. Douvukas je u 45. minutu doveo Grčku u vođstvo, a ta prednost je ostala na snazi sve do poslednjih trenutaka meča kada je Murići doneo bod domaćima.

Tabela: Španija 10, Švedska 9, Kosovo* 4, Grčka 3, Gruzija 1.

Grupa C

Švajcarska - Italija 0:0

Tabela: Italija 11, Švajcarska 7, Bugarska 5, Severna Irska 4, Litvanija 0.

Grupa E

Belgija - Češka 3:0

Još jedan od večerašnjih derbija odigran je u Briselu, gde je Belgija ubedljovo savladala Češku sa 3:0. Romelu Lukaku je u osmom minutu doveo domaće u vođstvo posle odlične asistencije Vanakena kroz sredinu, a ovo je Lukakuu 50. gol u poslednjih 50 nastupa za reprezentaciju.

Četiri minuta pre kraja, Vanaken upisuje još jednu asistenciju, a egzekutor je ovoga puta bio Eden Azar. Na treći gol čekalo se do 65. minuta, kada je Lukaku asitirao, a rezervista Salemakers pogodio samo osam minuta pošto je zamenio Karaska - 3:0.

Tabela: Belgija 13, Češka 7, Vels 6, Belorusija 3, Estonija 0.

Grupa I

San Marino - Poljska 1:7

Poljska je očekivano lako slavila u San Marinu, a postavljalo se samo pitanje koliko će lopti završiti u mreži domaćina. Robert Levandovski se raspucao od starta, pogodio je u petom minutu, a onda petnaest minuta kasnijepostigao još jedan gol. U međuvremenu je u 16. minutu pogodio i Sviderski, a pred kraj poluvremena Lineti je povidio na 4:0.

Posle tri minuta igre u nastavku, Nani je smanjio na 4:1, a za ''petardu'' se pobrinuo Buksa u 67. minutu meča. Isti igrač je sa još dva gola u nadoknadi vremena stigao do het-trika, a Poljska do veoma ubedljivih 7:1.

Tabela: Engleska 15, Poljska 10, Albanija 9, Mađarska 7, Andora 3, San Marino 0.

Grupa J

Nemačka - Jermenija 6:0
Rumunija - Lihtenštajn 2:0

Nemačka je već u prvom poluvremenu rešila pitanje pobednika protiv Jermenije i izdvojila se na vodećoj poziciji na tabeli. Serž Gnabri je ''načeo'' goste u šestom minutu meča posle saradnje sa Goreckom i odličnim udarcem iskosa sa desne strane, a isti igrač je devet minuta kasnije povisio na 2:0.

Do kraja prvog poluvremena pogađali su i Rojs u 35. i Timo Verner u 45. minutu, a početkom drugog poluvremena Hofman je pogodio za 5:0.

Desetak minuta pre kraja, Verneru je poništen još jedan gol zbog ofsajda, ali Nemci su u nadoknadi ipak stigli do šestog gola, kada je strelac bio Adejemi.

Za to vreme, rutinsku pobedu je ostvarila i selekcija Rumunije koja je sa 2:0 na svom terenu savladala Lihtenštajn. Toska je u 11. minutu doveo domaće u vođstvo, a sedam minuta kasnije Manea je postavio konačan rezultat.

Tabela: Nemačka 12, Jermenija 10, Rumunija 9, Severna Makedonija 8, Island 4, Lihtenštajn 0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke