Spajić poništio majstoriju Krasnodaru - Srpski defanzivac zaboravio fudbalsko pravilo!

Autor: Nemanja Janošev
subota 07.08.2021.
16:42
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnja situacija.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Srpski defanzivac i fudbaler Krasnodara Uroš Spajić bio je glavni akter poništenog gola svog tima u derbi susretu ruske Premijer lige protiv Zenita.

Nedugo pošto je Zenit poveo pogotkom Serdara Azmuna, stvorila se prilika za Krasnodar da dođu do izjednačenja preko slobodnog udarca Eduarda Spercjana.

Mladi fudbaler koji ima rusko i jermensko državljanstvo perfektno je izveo slobodnjak sa preko 20 metara i uz pomoć stative doneo izjednačenje svom timu. Delovalo je kao da tu nije bilo ničega spornog, međutim, ubrzo je glavni sudija utakmice Amelin dobio poziv iz VAR sobe.

Naime, ustanovljeno je da je jedan od fudbalera Krasnodara ušao u živi zid sačinjen od igrača Zenita i tako uticao na njihovo postavljanje i skok. To je bio Uroš Spajić. Činjenica je da Spajić nije bio u kontaktu sa bilo kojim protivničkim rivalom, niti je imao uticaj na pogodak, ali srpski štoper je zaboravio na pravilo koje je na snagu stupilo u sezoni 2019/20, ali i glavni sudija takođe, uvidevši grešku tek nakon poziva iz VAR sobe.

Da podsetimo, od sezone 2019/20 protivničkim fudbalerima je zaranjeno da sačinjavaju živi zid protivničkog tima.

Poništeni gol možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke